Så kom der en politisk afgørelsen – politiskolen kommer nu til Vejle

Det var en glad borgmester, der d. 24. januar modtog beskeden om, at forligspartierne har besluttet at placere den nye Politiskole i Vestdanmark i Vejle. Politiskolen skal flytte ind i den tidligere Sygeplejeskole, der ligger lige ud til den sydlige tilkørsel til E45.

De første politistuderende kan begynde på politiskolen allerede om et års tid.

Bygningen i Vejle – den tidligere Sygeplejeskole – blev allerede i Rigspolitiets rapport vurderet som ”meget anvendelig” til Uddannelsescenter i det vestlige Danmark (UCV). Den eksisterende bygning skal bruges til undervisningslokaler til den teoretiske del af undervisningen, administration og kantine. Alle særlige funktioner som idrætsfaciliteter, gerningsstedøvelser mv., skydesimulator og skydebane vil blive nybygget.

Borgmesteren er også glad for, at Vejle nu beholder den omfattende efter- og videreuddannelse af politiet.

Borgmester Arne Sigtenbjerggaard udtaler – “Rigspolitiet bruger allerede i dag i stort omfang Vejle, bl.a. Sygeplejeskolen, til efteruddannelsesaktiviteter m.v. i tæt samarbejde med hotellerne. Vejle Idrætshøjskole har også et tæt samarbejde med Politiskolen i Brøndby og Vejle Politi om et forløb, som forbereder områdets unge på optagelsesprøven til Politiskolen. Jeg er derfor sikker på, at det også bliver let at tiltrække lærerkræfter til den nye skole.”

 

Politiskolen