Vejles ældrepleje indretter to midlertidige pladser til svært overvægtige ældre som kræver specialudstyr på Plejecenter Gulkrog i Vejle.

Der bliver stadig flere svært overvægtige i Danmark og det er en udvikling, som ældreplejen i Vejle Kommune også mærker og gerne vil imødekomme.

Derfor har Vejle Kommune besluttet af omlægge tre midlertidige pladser til to midlertidige pladser til mennesker, som er svært overvægtige. Man kan komme til at bo på en midlertidig plads i kortere eller længere tid – for eksempel efter sygehusophold, før du flytter i en plejebolig – eller ved behov for aflastning.

Omlægningen foregår ved, at tre lejligheder på Plejecenter Gulkrog bliver lavet om til to lejligheder, som opfylder de nødvendige plads- og indretningskrav til svært overvægtige.

I de to lejligheder laves fx en fleksibel væg i baderummet, så pladsen kan justeret alt efter behov. De bliver også indrettet med en række hjælpemidler, fx en loftlift, der kan bære +275 kg, en hvilestol med automatisk funktion, så borgeren kan komme op at stå, og en toiletstol med el-hejs.

Ombygningen af lejlighederne forventes at være klar i løbet af sommeren.

For nærmere information kontakt:
Holger Gorm Petersen, formand for Seniorudvalget, telefon 28 35 28 98.
Helle Brinch, seniorchef i Vejle Kommune, telefon 76 81 76 01.

Plejecenter Gulkrog Vejle