Ølsmagning og foredrag om øllets Danmarkshistorie

Øllet har fulgt mennesket siden bondestenalderen.

Øl repræsenterer kulturmøder, teknologisk udvikling, erhverv og politik og derfor er øllets historie også historien om vor kultur og samfunds udvikling.

En af de tidligste opskrifter på øl vi kender, er Egtvedpigens, en gravøl brygget på hvede og smagt til med porse, tytte/tranebær og honning.

I begyndelsen af vores ølhistorie var alt øl surt og røget. Men ankomsten af de franske cisterciensermunke til Danmark, bragte ikke alene åndelighed, velstand og udvikling med sig – de bragte også nye ølbrygningstraditioner, der har banet vejen for smagen af de gyldne dråber, vi i dag kender som øl og som gennem historien har været drukket af både bønder, købmænd, stormænd og konger.

I ord og smagning af både lokale og internationale øl, tager ph.d., kulturarvsforsker og ølentusiast, Andreas Bonde Hansen, dig med på en rejse i øllets og Danmarkshistoriens vigtigste epoker – med et lokalt tvist.

Det foregår d. 25.01.24 klokken 19.30-21.00 på Kulturmuseet i Vejle.

Kilde

Foto: ABW