I hele Danmark er der lige nu tusindvis af familier, der ikke ved, hvordan de skal klare sig igennem julen. Hvordan de skal give deres børn en god aften med de ting, andre kan tage for givet. Derfor kan man de fleste steder i landet bede om julehjælp – det gælder også for Vejle.

I Vejle er familierne blevet indstillet til julehjælp af deres kontaktperson hos Vejle Kommune. I år er der indkommet 500 ansøgninger, hvilket er et rekordstort antal ansøgninger. Alle 500 familier har fået tildelt julehjælp takket være de flotte donationer, der er kommet ind fra giverne.
Grundet det store antal ansøgninger, der fra 2021 til 2022 er steget med hele 33%, har giverne i år forhøjet deres donationer, så alle ansøgere har fået tildelt julehjælp.

Vejle Kommunes julehjælps-koordinator har modtaget ansøgningerne, fordelt så alle bliver tilgodeset og sendt gavekort ud på vegne af giverne. Kirkerne og Mødrehjælpen har selv kontaktet familierne og inviteret til julehygge og afhentning af julehjælpen. Samarbejdet mellem julehjælpskoordinatoren hos Vejle Kommune og giverne har igen i år fungeret rigtig godt.

Flere af familierne fortæller, at julehjælpen betyder alverden for dem og gør en kæmpe forskel i en tid, hvor det eneste, de ønsker sig, er at give deres børn en god jul.

Givere af julehjælp er:
Lions Klubbernes Fællesfond i Vejle, Røde Kors, Røde Kors-Give, Røde Kors-Egtved, Bykirken Vejle, Vejle Oasekirke, Apostolsk kirke, Lions Børkop og Lions Vejle Thyra og Mødrehjælpen Vejle.

Julehjælpen har bestået af enten gavekort til indkøb af julemad og gaver eller julekurve med julemad, juletræ og gaver til børnene målrettet deres alder. Der har også været indsamlet gaveønsker fra lige knap 100 børn, der har hængt på flere juletræer, hvor borgere har kunnet købe gaverne til børnene. Disse gaver uddeles ved en julefest.

Kilde

Foto: ABW