Mere end 10 års forarbejde kulminerer, når MAGT OG GULD åbner 7/4 2022 i Utzon-salen på Vejle Kunstmuseum.

Invitation 15. marts 2022

Invitation til premiere-omvisning: MAGT OG GULD

Oplev den store særudstilling MAGT OG GULD sammen med museumsinspektør Charlotta Lindblom til en eksklusiv premiere-omvisning.

Mere end 10 års forarbejde kulminerer, når MAGT OG GULD åbner 7/4 2022 i Utzon-salen på Vejle Kunstmuseum.

Museumsinspektør Charlotta Lindblom har arbejdet med vikingernes østlige forbindelser i mange år. Projektet har dannet grundlag for både MAGT OG GULD her på Vejlemuseerne og for historierne, der fortælles i søsterudstillingen RUS på Moesgaard Museum.

Vi glæder os til at se dig!

Der er GRATIS ADGANG til museet, billet til premiere-omvisingen koster 50 kr. Omvisningen varer ca. 60 minuter.

KØB BILLET 

MERE INFO 

Der er premiere-omvisninger 8/4, 12/4 og 14/4. Alle dage kl 12.00 og 14.00.

Er der allerede udsolgt? Ved stor interesse tilføjer vi ekstra omvisninger, så tjek igen i morgen eller skriv dig på ventelisten…

Sammen med billetten kan du købe bogen Magt og guld – Vikinger i øst, der udgives sammen med udstillingen til premierepris: 179,-(Normalpris 249,-)

Harald Blåtand og den mytiske forgængers guld Vikingernes østlige forbindelser og den enorme guldskat fra Vindelev spiller hovedrollerne i den store særudstilling, der åbner op til påskeferien.

Harald Blåtand “…vandt sig hele Danmark og Norge, og gjorde Danerne kristne”. Det eftermæle sikrede han sig ved at mejsle det i den store Jellingsten.

Mange vil også vide, at han lod en række af Danmarkshistoriens mest imponerende bygningsværker opføre: Ravningbroen, palisaden omkring Jelling og ringborge landet over.

Færre ved måske, at Haralds magt i høj grad var baseret på tætte alliancer med herskerne i det nuværende Polen, og Jellingdynastiet stod på skuldrene af en række tidlige konger, som vi kun kender fra sagn, sparsomme kilder og arkæologiske fund.

Det er netop denne samlede fortælling om Harald Blåtands magt, der fortælles i store udstilling.

Praktisk information MAGT OG GULD – Vikinger i øst

Utzon-salen, Vejle Kunstmuseum

Flegborg 16-18, Vejle

Udstillingsperiode: 07.04.22 – 18.12.22

Mere info: vejlemuseerne.dk/magt-og-guld