Artiklen er sponseret

Du ved måske allerede, hvad en revisor er, men det er ikke altid helt så nemt at finde ud af, om du bør ansætte en. Hvis du er i tvivl, så er du havnet det rette sted. Her får du kort og godt en guide til, hvornår du skal overveje at hyre hjælp, og hvad den hjælp egentlig kan indebære.

Det kan en revisor hjælpe dig med

En revisor hjælper dig med at holde styr på din økonomi, uanset om du er et firma eller en privatperson. Firmaer og virksomheder kan få hjælp til at holde styr på regnskabet, samt få økonomisk og forretningsmæssig rådgivning.

Du får hjælp med bogholderi og økonomiske beslutninger, så du ikke kommer til at træffe uheldige valg. Som virksomhedsdrivende behøver du ikke være et matematisk geni, og med en god rådgiver i ryggen, kan du fokusere på det, du er bedst til.

Er du privatperson, så kan en revisor hjælpe dig med at holde styr på pengene, hvis du får indtægter fra flere kilder, eller hvis du har mange lån. Med møder og dialog får du en samarbejdspartner, der hjælper dig med at overskue din formue, så du kan slappe af i hverdagen.

Hvis du betaler både A og B-skat, kan det være en fordel at få hjælp – især hvis du har passiv indkomst eller også tjener penge via honorarer. Så er du nemlig helt sikker på, at du betaler det, du skal, uden at det tager overhånd.

Praktisk om revisorer

Men hvad med alt det praktiske? Det er nemlig ikke mange privatpersoner, der har en økonomisk rådgiver udenfor banken. For hvad koster en revisor, både for private og erhverv? Og hvornår kan det betale sig at hyre én?

Hvis du har en større formue end gennemsnitsdanskeren, eller hvis du får indtægter fra mange forskellige steder, kan det være en god idé at ansætte nogen til at hjælpe dig. Du betaler dem ikke hver dag, men for det arbejde, de udfører. Så kan du få hjælp til at betale den skat, du skal, og indberette de fradrag, du er berettiget til.

Som virksomhed bør du have en revisor helt fra starten af, også selvom du har erfaring indenfor feltet. Så kan du fokusere på dit firma, og du mindsker risikoen for fejlberegninger, du vil tage skylden for. Få hjælp fra én, der er lidt på afstand, og indgå et samarbejde i stedet.

Det er ikke mange privatpersoner, der har en økonomisk rådgiver udenfor banken. Kan det betale sig at hyre en revisor? Foto: ABW

Sider2022