Krig er igen en realitet i Europa – og det i en målestok og gru, som ingen havde fantasi til at forestille sig, at man skulle opleve i vores tid. Men hvordan er det kommet så vidt? Vær med, når journalisterne og Østeuropa-kenderne Anne Haubek og Thomas Ubbesen fortæller om deres dramatiske rejse langs den russiske grænse og ser nærmere på det haltende forhold mellem øst og vest.
Hvad er det, dybest set, der – som et moderne jerntæppe – har sønderrevet og delt vores kontinent, så øst og vest dårligt kan forstå og tale med hinanden længere?

Journalisterne og Østeuropa-kenderne Anne Haubek og Thomas Ubbesen er netop vendt hjem fra en episk rejse tæt op ad den russiske grænsen fra Ishavet i nord til Sortehavet og Ukraines rygende slagmarker i syd. Undervejs har de mødt og talt med snesevis af de hverdagsmennesker – russere, finner, baltere, polakker, ukrainere, moldovere og mange andre.

Det foregår d. 10.01.22 klokken 19.00-21.00 på Vejle Bibliotek.

Historien om hele den lange og dramatiske rejse er beskrevet i Thomas Ubbesens bog ”I skyggen af det nye jerntæppe”, som udkom i efteråret 2022. Mød de to journalister til et levende foredrag, der går helt tæt på bevægende menneskeskæbner langs det nye jerntæppe, det 21. århundredes østfront.

Bestil Billetter

Kilde

Foto: ABW