Mød den lokale vinmager Katharina Hiller fra Skærsøgaard Vin, hør hende fortælle historien om deres rejse til international anerkendelse og smag på Danmarks mest præmierede vine.
Ved smeltevandsdalen ved Dons mellem Kolding og Vejle ligger Danmarks første autoriserede og mest præmierede vingård med 113 medaljer, heriblandt syv sølvmedaljer til Effervecentes du Monde – den franske konkurrence for champagne og mousserende vine. Det har dog ikke været en let vej til international anerkendelse.

Denne aften vil vinmager Katharina Hiller fortælle om Skærsøgaards historie og dele ud af sin viden om dansk vinproduktion og historie. Undervejs vil der blive serveret små smagsprøver.

Om Skærsøgaard Vin
Danmarks første autoriserede vingård er beliggende i Dons ved Kolding. Signaturvinene “DONS” har opnået den flotte certificering BOB (Beskyttet Oprindelses Betegnelse), svarende til det franske AOC.
Vingården ejes af Sven Moesgaard, der er vinbonde og vinmager, og drives sammen med Katharina, Benjamin, Hans og Mads. I høsttiden er der desuden mange frivillige drueplukkere, der hjælper med at få høsten i hus. Der er ca. 25.000 vinstokke på friland på ca. 8 hektar.

Billetprisen er inkl. smagsprøver.

OBS! Det vil ikke være muligt at købe vine til foredraget.

Det foregår d. 02.05.24 klokken 19-21 på Vejle bibliotek.

Bestil billetter

Kilde

Foto: ABW