Det var ikke en helt almindelig mandag, da Peter Dahl mødte ind til Science Expo i Øksnehallen i København. Peter var nemlig blevet udvalgt til juryen for sporet “Technology”, og havde til opgave at bedømme de unge forskers spændende prototyper med nye teknologier, der i år havde meget fokus på klima, bionedbrydelige materialer og teknologi.

Peter og teknologierne
Som leder af FabLab Spinderihallerne er det ikke underligt, at Peter Dahl blev tilbudt en plads i juryen til finalen i Unge Forskere. Til dagligt har han om nogen indsigt og kendskab til udarbejdelse af prototyper ved brug af digitale teknologier. FabLab Spinderihallerne er et moderne prototypeværksted med de nyeste, digitale produktionsteknologier. Samspillet mellem menneske, maskine og avanceret software gør det muligt at arbejde i alle mulige materialer og producere i en meget høj kvalitet.

I mandags var det altså de unge forskers prototyper, der blev set efter i sømmene og vurderet, og på den måde blev Vejle en del af et enestående event, hvor det boblede af seje finalister med store ambitioner.

Læs mere om FabLab Spinderihallerne her

Kloge hoveder – også fra Vejle
Konkurrencen Unge Forskere samler landets mest talentfulde unge, som fortæller om deres nyskabende forskningsprojekter, og anvender de nyeste teknologier i deres prototype udvikling inden for teknologi og naturvidenskab.

Fra Vejle deltog også Emil Villekjær fra Rosborg Gymnasium & HF, som var finaledeltager i kategorien Physical Science (senior), og undersøger hvordan lyd kan blive til lys. Fænomenet hedder sonoluminescens og Emil forsøger at beskrive det uopklarede fænomen ved en teoretisk model med visse antagelser.

Kilde

Foto: ABW