Fra søndag 16. oktober er det farvel og tak til diesel på bybusserne og rute 200 busserne i Vejle kommune til fordel for eldrevne busser. Tide Bus Danmark overtager driften af de i alt 20 bybusser og 11 busser på 200 ruterne, der fremover drives på el, og i hele uge 42, børnenes efterårsferie, kan du køre gratis med både bybusser og rute 200 busser i Vejle kommune.

Der er både taler, snoreklip, kaffe, kage, popcorn og slushice til alle borgere, som lægger vejen forbi det nye busdepot på Sjællandsgade 50 i Vejle. Det er nemlig her, de kommende elbusser skal lade op til næste dags kørsel.

– “Vi er i Teknisk Udvalg rigtigt glade for, at vores beslutning for to et halvt år siden om at satse på eldrevet kollektiv bustrafik i Vejle Kommune, nu kan realiseres. Vi er på trapperne med et grønt tillæg til vores Mobilitetsplan fra 2018, hvor vi bl.a. peger på en gentænkning af den kollektive trafik, og samtidig har vi nogle klart definerede klimamål i Vejle Kommune, som vi skal have nået”, siger Gerda Haastrup Jørgensen, formand for Teknisk Udvalg og uddyber:

– “Vi har valgt at tilbyde gratis buskørsel i både bybusserne og de 11 rute 200 busser, der drives på el, i hele uge 42 i Vejle Kommune for at give borgerne en mulighed for at afprøve de nye og mere støjsvage busser. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at antallet af passagerer fortsat ikke er på niveau med tiden før corona. Nu får borgerne så en chance for at prøve dem af og forhåbentligt opleve fordelene.”

Bus til nye områder
Med de nye elbusser åbnes der samtidig op for to ekstra linjer, så der kommer bybusbetjening til bl.a. Grundet, Tirsbæk Bakker og Engum. De resterende busser på 200 ruterne og skolebuskørslen bliver overtaget af Vejle Turisttrafik.

Det er Sydtrafik, der står for buskørslen i Vejle Kommune. Og også her glæder man sig til de nye klimavenlige busser.

– “Udviklingen på elbus-området er gået enormt stærkt i de senere år. Fra at man ikke kunne få en elbus til at køre i Vejles bakkede landskab, er det i dag muligt at køre en hel dag på el og nøjes med opladning om natten”, siger Lars Berg, administrerende direktør for Sydtrafik.

Elbusser rekrutterer chauffører
Hos Tide Bus Danmark ser de frem til at overtage busdriften i Vejle og ikke mindst til at tage imod de forhåbentligt mange nysgerrige borgere, der har lyst til at se nærmere på det nye busdepot i Sjællandsgade.

– “Vi er stolte og oplever mange gevinster ved at være med på den grønne omstilling. Det er fagligt meget spændende. Samtidigt er det med til at fastholde og tiltrække kompetente medarbejdere. De 33 elbusser i Vejle er tredje sending af Golden Dragon Busser, som Tide Bus sætter i drift i Danmark. Vi glæder os til, at passagerne kan komme til at køre i splinternye miljørigtige busser med markant lavere støj end tidligere”, siger Steen Rügge, direktør i Tide Bus Danmark.

Læs mere

Kilde

Foto: ABW