SF´s gruppe i Region Syddanmark går fra to til tre medlemmer. Baggrunden er, at regionsrådsmedlem Sara Darling Jørgensen har besluttet sig for at skifte fra Socialdemokratiet til SF.

Sara er bosiddende i Svendborg og blev sidste år ved regionsrådsvalget valgt ind for Socialdemokratiet med 4.915 personlige stemmer. Sara har fået tildelt en del poster, bl.a. i Udvalget for Nær Sundhed, Social- og psykiatriudvalget og Udsatterådet i Region Syddanmark. Sara er endvidere udpeget til en post i Danske Regioners Psykiatri- og socialudvalg, og sidder i bestyrelsen for SOSUFYN. Det er planen, at Sara bibeholder alle sine poster, blot nu som repræsentant for SF.

Sara fortæller: “Jeg har, desværre, i en længere periode oplevet at have svært ved at blive en del af den socialdemokratiske gruppe. Jeg har ofte været uenig i partiets linje, og det synes jeg ikke om. Jeg gik ind i politik for at søge indflydelse og for at veksle mine mange personlige stemmer til mest mulig gavn for alle vælgere, både for borgerne i det sydfynske, men også i hele regionen. Og jeg mener jeg får mere frihed for egne meninger i SF’s gruppe, og at mine grundlæggende politiske værdier om fokus på de borgere der er allermest udfordret, matcher værdierne i SF”.

Sara’s anmodning har naturligvis været behandlet grundigt i vores parti, med godkendelse af både regionsbestyrelsen, den lokale partiforening og SF´s landsledelse.

”Jeg glæder mig til samarbejdet med Sara, som jeg kender rigtig godt. Jeg er sikker på, at Sara bliver et rigtig godt aktiv for SF’s gruppe i regionsrådet. Så stort velkommen herfra”, siger gruppeformand Annette Blynel.

Fungerende formand for SF´s regionsbestyrelse Jesper Mayerhofer afslutter med: ”På regionsbestyrelsens vegne byder jeg Sara hjertelig velkommen i SF´s regionrådsgruppe. Jeg er ikke i tvivl om, at der ligger grundige overvejelser bag Saras beslutning, og bestyrelsen ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde med en dygtig politiker samtidig med, at vi glæder os over, at gruppen nu er på tre medlemmer, en klar styrkelse i forhold til at synliggøre SF´s politik i regionsrådet.