Formand for HK Sydjylland Ole Kjær, Tjørnelunden 2, Jelling, og formand for HK Privat Sydjylland Julie Bæk Krogh, Rødkløvervej 15, Horsens skriver:

Arbejdsmarkedet vrimler med cand.’er, som har stillinger, de kunne have varetaget med en noget mindre omfattende uddannelse. Det er uhensigtsmæssigt, mener reformkommissionen, som netop er kommet med sine anbefalinger til fremtidens uddannelsessystem. Det kan vi kun give dem ret i.

Kommissionen foreslår, at man omlægger universitetsuddannelserne, så de i udgangspunktet bliver kortere og mere erhvervsrettede. Så kan de unge bygge relevant uddannelse ovenpå, når de har fundet deres vej i arbejdslivet. Igen er vi helt enige i målsætningen.

Der er bare en væsentlig ting, vi bliver nødt til at gøre reformkommissionen opmærksom på: De uddannelser, I vil lave på universiteterne, har vi i forvejen.

Sydjylland er den landsdel, der huser allerflest erhvervsakademier og professionshøjskoler. Uddannelsessteder, som tilbyder kortere, praksisnære uddannelser på akademisk, forskningsbaseret niveau. Her uddannes de medarbejdere til fremtidens arbejdsmarked, som arbejdsgiverne skriger på i noget højere grad end på kandidatuddannede.

I HK er vi dybt engageret i disse uddannelser og ved, at de kæmper en ulige imagekamp mod universiteter, som af uvisse årsager ses som finere af både de unge og deres forældre.

I vores øjne er det ikke en løsning på noget som helst at få universiteterne til at udbyde de uddannelser, som allerede udbydes så kompetent på akademierne og professionshøjskolerne. Brug hellere krudtet på at styrke erhvervsuddannelserne og at tale dem op, så de kan løse den opgave som netop de – og ikke universiteterne – er sat i verden for.

Venlig hilsen

Susanne Stenstrop Thorsen Kommunikationskonsulent

TELEFON +45 7011 4545 DIREKTE +45 3364 3651 MOBIL +45 3052 8446 Susanne.Thorsen@hk.dk

HK Sydjylland Team udvikling, markedsføring og kommunikation Jupitervej 1 DK-6000 Kolding HK.DK Følg os på Facebook