I marts er der premiere på filmatiseringen af Kim Leines debutroman ‘Kalak’. I den anledning kan du møde Kim Leine på Jelling Bibliotek, hvor han vil fortælle om arbejdet med filmen og den store betydning, Grønland har haft for hans liv og forfatterskab.
I løbet af aftenen vil Kim også læse op fra sine romaner og svare på spørgsmål fra salen.

Kl. 20.00 efter foredraget er der premiere på ‘Kalak’ i Byens Bio.

Om Kalak
Filmen ‘Kalak’ er baseret på Kim Leines selvbiografiske debutroman fra 2007. Historien handler om Kim, der vokser op i en religiøs familie i en norsk bygd og som 17-årig tager til Danmark. Her flytter han ind hos sin far, der forgriber sig seksuelt på ham. Den unge mand uddanner sig til sygeplejerske og tager til Grønland for at arbejde i selskab med sin kæreste. Men kærligheden holder ikke, og Kim kaster sig ud i det grønlandske natteliv med et væld af kvinder og stoffer.

Om Kim Leine
Kim Leine er en særdeles produktiv forfatter, der siden debuten med Kalak har skrevet 14 voksen- og børnebøger. Størstedelen af dem foregår i Grønland, og romanerne tager tematisk tit fat i traumer og forskellige former for misbrug. I 2012 fik han sit internationale gennembrud med ‘Profeterne fra Evighedsfjorden’, som han bl.a. modtog Nordisk Råds Litteraturpris for, og som er udgivet i 24 lande. Romanen indledte hans missionstrilogi (også kaldet Grønlandstrilogien), som desuden inkluderer ‘Rød mand/Sort mand’ (2018) og ‘Efter åndemaneren’ (2021).

Det foregår d. 13. marts klokken 18.30-19.45 på Jelling bibliotek.

Pris: 150 kr.
Billetprisen er inkl. biografbillet til Byens Bio.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.

I samarbejde med Byens Bio, Jelling.

Bestil billetter

Kilde

Foto: ABW