Arbejdsmarkedsudvalget uddelte priser i rummelighedens navn.

De sidste par år har der været fuld fart på arbejdsmarkedet. Der er efterspørgsel efter arbejdskraft, og mange ledige finder selv et job.
Men der er nogle borgere, som af den ene eller anden grund har brug for en hånd til at komme ind på arbejdsmarkedet. Heldigvis er der mange virksomheder og medarbejdere i Vejle Kommune, der gerne gør en indsats og tager et socialt ansvar.
Og det var netop virksomheder og enkeltpersoners evne til at være rummelige og favnende, der blev hyldet ved kåringen af Årets rummelige virksomhed samt Årets mentor i Spinderihallerne.

Unge på kanten får en chance
Prisen som Årets rummelige virksomhed 2022 går til Billeschou A/S.
– “Billeschou har nu igennem flere forløb med forskellige unge, der er i fare for at blive marginaliseret, vist, at det sociale ansvar er forankret i både virksomheden og hos medarbejderne. Frem for historik og fortid hos kandidaten, ser virksomheden potentialet i mennesket og har fokus på hvilken arbejdskraft, på trods af udfordringer, den enkelte kan tilbyde. Og der er ikke lang vej til ordinær ansættelse, hvis matchet er der”, lød det i begrundelsen fra Rune Bønnelykke (NB), der er formand for Arbejdsmarkedsudvalget.

I alt var 5 virksomheder nomineret til prisen. Foruden Billeschou A/S var det FTZ Vejle, MTO-electric A/S, Nortec A/S og SSG Vejle.

– “På hver jeres måde bidrager jeres indsats til, at borgere, der har andre udfordringer end ledighed, får en chance. Nogle af dem ansætter I, fordi I kan bruge deres arbejdskraft, og for andre fungerer I som en trædesten, der hjælper borgeren videre og tættere på det arbejdsmarked og den normalitet, som vi alle sammen stræber efter”, sagde Rune Bønnelykke.

Tid og tryghed hos Ilva
Ved uddelingen blev også Lotte Halskov Jørgensen, Ilva Lager & Logistik, hyldet som Årets mentor med følgende begrundelse.
– Lotte har forventninger og udfordrer kandidaterne. Men samtidig har hun stor tålmodighed, hvis en kandidat har udfordringer, og hun tager sig den tid, der skal til, for at finde ud af hvad årsagen til udfordringerne er. Lotte er heller ikke bange for at bruge sit netværk, som ved flere lejligheder har fået kandidater videre i job, når der ikke lige var en plads hos ILVA. Lotte er en mentor, som borgerne føler sig trygge hos, og hun er altid god, når der for en ung er brug for en tæt og udviklende kontakt til arbejdsmarkedet.

Traditionen tro blev der også uddelt priser til årets succes-historier på arbejdsmarkedsområdet. De gik til tre personer, som hver især har overvundet svære udfordringer på deres vej tilbage i ansættelse.

Fakta:
– Priserne, der er indstiftet af Vejle Kommunes Arbejdsmarkedsudvalg, er blevet uddelt siden 2011.
– Prisen som Årets rummelige virksomhed består af 15.000 kroner samt et diplom og en kunstplakat
– Prisen som Årets mentor består af 10.000 kroner, et diplom og en kunstplakat
– Årets succeshistorier belønnes med 5.000 kroner, et diplom og en kunstplakat

Kilde

Foto: ABW