Annie Ernaux er en af det moderne Frankrigs vigtigste kronikører. Med udgangspunkt i sit eget liv har hun gennem snart seks årtier vævet en unik fortælling om sit land og de mennesker, der bor i det. Vær med, når Matthias Dressler-Bredsdorff ser nærmere på den seneste Nobelprisvinders tankevækkende forfatterskab og dets temaer.
Arbejderpigen fra Normandiet, Annie Ernaux, har en mission: ”At hævne sit stamtræ” – at give krop og stil til de stemmer, der ellers har tendens til at forstumme; at nedbryde murene mellem litteraturen og den sociale verden, individ og fællesskab. Ernaux har fornyet fiktionen ved at skrive en ny tids kollektivromaner om det enkelte menneske – sig selv.

Kom til foredrag med kritiker og tidligere lektor ved Sorbonne, Matthias Dressler-Bredsdorff, der både har interviewet Ernaux og skrevet om hende ved flere lejligheder. I løbet af halvanden time tager han dig med på en gennemflyvning i forfatterskabet og dets temaer – barndommen, kvindeerfaringen, den fælles erindring og glemsel – alt imens man ser på, hvad Ernaux kan lære os, ikke bare om det moderne Frankrig, men om Europa og romangenren som sådan.

Det foregår d. 31.01.23 klokken 19.00-20.30 på Vejle Bibliotek

Bestil Billetter

Matthias Dressler-Bredsdorff er cand.mag. i litteraturvidenskab, kritiker ved Politiken og forhenværende lektor på Sorbonne i Paris. Han har boet i Frankrig fra 2014-2021.

Kilde

Foto: ABW