Økolariets vinterferie bliver anderledes. De skriver:

Selvom Økolariet foreløbig er corona-nedlukket frem til 1. marts, arbejder alle ansatte fortsat på højtryk derhjemme for at udvikle online vinterferie-aktiviteter og for at Økolariet kan blive klar så hurtigt som muligt efter, at vi får lov til at åbne op igen.

I vinterferien plejer Økolariet at tage hul på en ny sæson med nye udstillinger, gæster og en masse aktiviteter. I år bliver det ikke, som det plejer, og som alle andre holder vi lukket på grund af corona. Ind til videre til den 1. marts, alt efter regeringens udmeldinger.

Men det skal ikke gå ud over vinterferien, og vi vil ikke snyde vores gæster for de spændende og familievenlige aktiviteter, vi plejer at tilbyde. Derfor har Økolariet været i tænkeboks, og vi har udviklet, udtænkt og fundet en masse sjove aktiviteter, alle kan lave derhjemme med helt almindelige ting fra gemmerne.

Alle aktiviteter med udførlige beskrivelse vil være at finde på Økolariets hjemmeside fra lørdag den 13. februar kl. 10.00. Det er selvfølgelig gratis at tilgå dem. Det er fx naturbingo, lav fuglefoder, byg med papmache, lær skovens træer at kende, lav flotte kort og plakater af tørrede ting fra naturen, lav varmluftsballoner, tag på naturtur med sjove udfordringer og meget mere.

Virtuelle naturture

I løbet af vinterferien kan alle tage med Økolariets naturvejleder Finn Lillethorup på et par virtuelle naturture, som kan ses på Økolariets Facebook. Bagefter kan man gå turen selv og se på de spændende steder og sjove udfordringer, Finn fortæller om. Al offentlig naturvejledning er desværre aflyst på grund af corona.

Ny undervisningsforløb på tegnebrættet

Skoletjenesten sidder hjemme i stuerne og udvikler nye, spændende undervisningsforløb om sammenhængen mellem vores kost og klima samt klimaforandringer mere generelt. På Økolariets Facebook og Instagram kan alle få et lille indblik “bag kulisserne”, som i denne tid er bag skrivebordet eller køkkenbordet hjemme hos medarbejderne. På Facebook er der også små informative film om FN’s Verdensmål, som Økolariets skoletjeneste har udviklet.

Ny udstilling om klimaforandringer
Når vi kommer tilbage igen, lægger vi den sidste hånd på en ny, stor særudstilling: “Verden varmer op – til klimaforandring og handling”. Den er topaktuel, med masser af indbyggede aktiviteter og bestemt værd at vente på.

Gæsterne kommer til at opleve, sanse og blive klogere på, hvad der er årsagen til, at klimaet forandrer sig, hvilke konsekvenser det har, og hvad vi kan gøre ved det for at forebygge og tilpasse os. Udstillingen er fyldt med sanseindtryk, oplevelser og interaktivitet. Du kan træde ud på en isflage, tage et dyk ved koralrevet, stå midt i en skovbrand og få en masse gode råd til et mere klimavenligt og bæredygtigt hverdagsliv.

Vi arbejder alle på, at huset kan åbne så hurtigt som muligt til en ny sæson så snart, coronanedlukningen er ovre. Det vil dog tage et par dage efter åbningen at få det sidste på plads til den nye klimaudstilling. Vi håber, der bliver givet grønt lys til den 1. marts, og vi glæder os rigtig meget til at se vores dejlige gæster igen!

Se mere om aktiviteter og forslag til naturture i vinterferien på okolariet.dk, Økolariets Facebook og Instagram fra lørdag den 13. februar kl. 10.00.