Badetøjet er skiftet ud med arbejdstøjet, og der skal ske rigtig mange sjove ting i efteråret. Se filmen med direktør Winni Grosbøll om noget af alt det, Friluftsrådet har på arbejdsprogrammet.
Link
Link Se Friluftsrådets direktør fortælle om efterårets program
Børn og unge
Vild natur på skoleskemaet
Link
Friluftsrådet engagerer sammen med Miljøministeriet nu landets skoler i kampen for mere vild natur. Det sker med færdigstrikkede undervisningsmaterialer, der gør det nemt at sætte biodiversitet på skoleskemaet.
Link Se her, hvordan I kan gøre jeres skole vildere
Naturens Uge – Invitér dit lokalområde med
ud på en eventyrlig naturoplevelse
Link
Vær med til Naturens Uge og vis dit friluftsliv frem. Du og din forening kan oprette arrangementer og få fingre i fine arrangørpakker, som sendes ud til jer og hjælper med at skabe synlighed om jeres arrangement. Tilmeld jer senest 29. august.
Link Læs mere og opret jeres arrangement på naturensuge.dk
12 friluftsaktiviteter til børn
Link
Friluftsrådet har udgivet et nyt materiale “Naturoverskud i undervisningen” til natur/teknologi i 4.-6. klasse. Materialet tager afsæt i “Børnenes Naturkanon – 12 oplevelser alle børn skal have” og er lavet som print-selv for at gøre det let for lærerne.
Link Find materialet her
Friluftsoplevelser
Link
Tre friluftsfestivaler
du ikke må gå glip af
Den første weekend i september byder tre friluftsfestivaler velkommen til en weekend med foredrag, workshops, gode råd og mulighed for at prøve, hvad friluftslivet kan.
Læs mere om festivalerne Link
Link
Find din Blå Flag og
Badepunkt-strand
Det er officielt sommer resten af august, så en badetur kan stadig være på programmet. Fra for eksempel en af Danmarks over 200 Blå Flag- eller Badepunkt-strande.
Find dem på badepunkt.dk Linkog blaaflag.dk Link
Det blå friluftsliv
Link
Vi hopper i havet
Den danske havnatur har det svært. 22. august hopper Friluftsrådet sammen med Danmarks Naturfredningsforening og tusindvis af andre i havet for at sætte fokus på, hvor vigtigt det er at beskytte vores hav.
Link Læs mere om kampagnen
Udlodningsmidler
Link
I kan stadig nå at søge om tilskud
Nye sheltere, vandrestier, naturoplevelser eller noget helt fjerde, der skaber mere og bedre friluftsliv for befolkningen. I kan stadig nå at søge om tilskud til jeres projekt i en af de tre faste puljer under Udlodningsmidler til Friluftsliv: Flere ud i naturen, Fordybelse i naturen eller Sammen i naturen. Ansøgningsfristen er 1. september 2021.
Link Læs mere om krav og hvordan du søger
Samarbejder
Link
Friluftsliv på Arkitekturens Dag
Ruter og stier, udsigtspunkter og nytænkende støttepunkter i naturen. Der er mange muligheder for at skabe forbindelser til naturen – et nyt samarbejde mellem Friluftsrådet og Arkitektforeningen vil vise arkitektur, der styrker vores måde at bruge naturen på. Det sker på Arkitekturens Dag 4. oktober.