Plejecentret Smidstrupparken, der er ved at blive udfaset, er et af de steder, hvor der midlertidigt er flyttet ukrainske flygtninge ind.

Private eller erhvervsdrivende, som har en ledig lejlighed, et hus eller måske et sommerhus, som de gerne vil leje ud til ukrainske flygtninge med opholdstilladelse, ja dem vil Vejle Kommune gerne i kontakt med.

Lige nu er der 166 ukrainere med opholdstilladelse, der har fået at vide, at de skal bo i Vejle Kommune, heraf 68 børn. Og der kommer hver flere til hver uge.

Vejle Kommune har selv en række ledige boliger, bl.a. ældreboliger, ligesom kommunen har aftale med en række boligforeninger. Men hvis der pludselig er mange ukrainere med opholdstilladelse, der gerne vil have hjælp til at finde bolig, kan der hurtigt blive mangel på egnede boliger. Vejle Kommune har pligt til at hjælpe inden for 4 hverdage.

Foreløbig har kommunen boligplaceret 55 personer/familier, og 29 er på vej i denne uge. 32 havde p.t. ikke behov for hjælp til bolig, og p.t. har ukrainere fået anvist 16 permanente boliger og 7 midlertidige boliger.

Boliger i Smidstrupparken
6 af kommunens midlertidige boliger ligger i det gamle plejecenter Smidstrupparken, som er ved at blive udfaset. Når det nye Kong Gauers Gård står færdigt, skal de sidste borgere flytte fra det gamle plejecenter og over i de nye boliger.
Den afdeling med 6 boliger og egen indgang, der allerede står tom, får nu nyt liv som midlertidige boliger for ukrainere.

Udfyld formular
Borgere og erhvervsdrivende, der gerne vil leje en ledig bolig ud til ukrainere, bedes gå ind på Vejle Kommunes Ukraine hjemmeside www.vejle.dk/hjaelp-ukraine og udfylde boligformularen

Man skal dog være opmærksom på, at huslejen skal ligge på et rimeligt niveau, da Ukrainerne skal kunne betale boligen af deres ydelse.

Vejle Kommunes boligadministration kommer ud og ser boligen, inden udlejer kan lave en lejekontrakt med den ukrainske flygtning.

Kilde.

Foto: JTL