VOI har på en måned registreret over 7.000 udlejninger af elløbehjul i Vejle og garanterer samtidig for løbehjulenes lovlighed.

7.081 udlejninger på en måned. Eller 236 udlejninger pr. dag. Det er status for de elektriske løbehjul, der blev sat fri i Vejle lørdag 6. juli 2019. Et antal, der indikerer, at vejlenserne har taget rigtigt godt imod det nye mobilitetsværktøj.

Opfylder lovkrav

I den seneste uges tid har der været usikkerhed omkring elløbehjulenes lovlighed. Men et møde mellem Teknik & Miljø og det svenske firma, VOI, der udlejer elløbehjulene i Vejle, har vist, at de tilsyneladende lever op til lovkravene, hvad angår antal reflekser og refleksernes farver.

Det er kommunen, der har givet tilladelse til, at det svenske firma, VOI, kan teste de elektriske løbehjul i Vejle. Ansvaret for løbehjulene – herunder at de skal opfylde lovens krav – hviler dog hos VOI.

Fartgrænsen ned på strøget

Firmaet har i forbindelse med mødet med Vejle Kommune oplyst, at det for en sikkerheds skyld vil lade politiet gennemgå løbehjulene, så der ikke vil være nogen tvivl om løbehjulenes lovlighed.

I kommunens løbende dialog med VOI er det også blevet besluttet at nedsætte hastigheden på gågaden til 3 km/t.

Slut med strejfeture uden for byen

Der vil desuden blive indført geo-fencing. Det betyder, at løbehjulene kun kan køre i fuld hastighed inden for indre by. Uden for byen nedsættes hastigheden til 1 km/t, og det vil ikke længere være muligt at komme af med løbehjulene uden for byen.

Det gælder fortsat, at man udelukkende modtager 20 kroner retur for leje af elløbehjulet, hvis man afleverer det i en af hubbene, der er markeret med stjerne i app’en.

Fakta:

  • De elektriske løbehjul i Vejle blev lanceret lørdag 6. juli 2019. Det er Vejle Kommune, der har givet tilladelse til, at køretøjet kan testes i en periode på foreløbig et år i samarbejde med det svenske firma, VOI, der står for udlejningen af løbehjulene. Løbehjulene er omkostningsfrie for Vejle Kommune.
  • Der er i alt 100 elløbehjul på gaderne i Vejle.
  • Til dato er der foretaget 7.081 udlejninger. Det svarer til 236 udlejninger om dagen, eller at hvert af de 100 løbehjul har været i brug mere end to gange om dagen.
  • Ifølge Vejle Sygehus er der registreret et enkelt uheld med elløbehjul i juli, hvor en person måtte en tur på skadestuen.
  • Elløbehjulene i Vejle kan ikke lejes om natten.