Guldskat, artist talk, Fjordenhus og vintersolhverv

Der er netop blevet åbnet for billetsalget til guidede ture i Fjordenhus i hele 2022. I januar og februar er der endda mulighed for at komme på en unik ‘lys i mørket’-aftenomvisning.

Du kan også høre kunstner Tore Hallas fortælle om sit værk ‘And going after strange flesh’ i udstillingen KROP eller tage med til jernalderen og fejre solhverv.

Det er også nu, det er muligt at købe billetter til foredrag om Vindelevskatten, med forskningchef Mads Ravn og detektorfører Ole Schytz.

vh Mads, Vejlemuseerne

Foredrag: Vindelevskatten – Guldet der reddede os fra Ragnarok

Et af Danmarkshistoriens hidtil største, rigeste og flotteste guldskatte er blevet fundet ved Vindelev, lidt uden for Jelling.

Det enorme fund på knap 1 kg guld, er af eksperter blevet sammenlignet med Guldhornene.

Hør forskningschef Mads Ravn og detektorfører Ole Schytz fortælle om det verdenshistoriske guldfund fra Vindelev.

LÆS MERE OG KØB BILLET 

Foredrag: Vindelevskatten

Kulturmuseet i Vejle

Torsdag 25/11 og tirsdag 14/12

Kl. 19.00 – 21.00

Billetter: 130 kr

KROP: Artist talk & rundvisning

Mød Tore Hallas, der er kunstneren bag videoinstallation “And going after strange flesh”, og kom med på rundvisning i udstillingen KROP.

Opfattelsen af hvad, hvordan, hvor lidt eller hvor meget kroppen betyder i vores samfund er ikke ligegyldig – hverken for samfundet eller for vores egen selvopfattelse. Kunstmuseets nye permanente udstilling KROP, viser tydeligt, hvor stor betydning kroppen har for vores selvopfattelse og identitet.

LÆS MERE OG TILMELD DIG GRATIS 

KROP: Artist talk & rundvisning

Vejle Kunstmuseum

Onsdag 24/11

Kl. 17.00 – 18.15

GRATIS

Fejr vintersolhverv i jernalderen

Vintersolhverv er det tidspunkt på året, hvor dagene er kortest og nætterne er længst. Årets hjul er endnu engang drejet en hel omgang, og fra det til mørke begynder vi på vende tilbage til længere og lysere dage. Mørkets magt over lyset synes altid, har haft en særlig betydning for alle mennesker og samfund omkring jorden.

Med udgangspunkt i oldtidens tro, kult og ritualer vil jernalderlandsbyen i Vingsted danne ramme om en stemningsfuld og højtidelig vintersolhvervsfest. Stormandsgården byder ind til fortællinger, lidt musik og stemningsfuld ceremoni ved søen og lidt god mad.

LÆS MERE OG KØB BILLET 

Vintersolhvervsfest

Vingsted jernalder

Lørdag 18/12

Kl. 15.00 – 18.00

Voksne 80 kr / børn 40 kr

Oplev Olafur Eliassons enorme bygningskunstværk Fjordenhus sammen med Vejle Kunstmuseums guider

Guidede ture i hele 2022 er netop sat i salg.

Oplev de fantastiske kunstværker i den åbne stueetage, få den fascinerende historie om design- og byggeprocessen, og kom med en tur under vandet og se udstillingen i kælderen. Her kan du bl.a. se en række af de unikke møbler, Eliasson har skabt specielt til Fjordenhus. Udstillingen kan kun opleves på de guidede ture.

Lys i mørket: Unikke aftenomvisninger i januar og februar

Til disse guidede ture tændes Fjordenhus’ unikke lyssætning, skabt specielt til bygningen af Olafur Eliasson. Eliasson kaldes ofte ‘lysets kunstner’, og både naturligt og kunstigt lys spiller en central rolle mange steder i Fjordenhus. Lysinstallationen føjer endnu en dimension til det enorme kunstværk, Fjordenhus er.

LÆS MERE OG KØB BILLET 

Guidet tur i Fjordenhus

Tirsdage: 17.00 og 18.30

(fra marts 15.00 og 16.30)

Lørdage: 10.00, 11.30 og 13.00

Søndage og helligdage: 11.30 og 13.00

Billetter: 100 kr