Onsdag den 29. juni præsenteres de deltagende hold i Tour de France 2022 med en gul folkefest i København, hvor Tour-fans kan opleve cykelheltene på tæt hold. Få gratis billetter til Tivoli.

Tour-rytterne cykler fra kl. 17.45 en 1,5 km rute fra Islands Brygge over Lille Langebro til Rådhuspladsen og videre til Axeltorv, inden de ruller ind i Tivoli til et tv-transmitteret show med underholdning i verdensklasse.

letourcph.dk kan du nu klikke dig til en gratis entrebillet til Tivoli.

Vær med til at hylde 176 ryttere
Tour-fans fra nær og fjern kan godt begynde at glæde sig. Detaljerne for holdpræsentationen er nemlig nu helt på plads. To dage inden den første etape starter i hjertet af København, kickstartes den danske Tour de France-feber i hele byen. Det sker, når de 176 topryttere fra 22 hold hyldes af Tour-fans i de københavnske gader og i Tivoli samtidig med, at tv-seere fra hele verden kan følge med.

”Nu er der kun en måned til, at Tour de France kommer til Danmark. Jeg glæder mig helt vildt. Vi byder rytterne velkommen ved at holde et brag af en holdpræsentation i København og Tivoli. Her kickstarter vi den gule folkefest i København, og så glæder jeg mig til at vise hele verden, hvordan danskerne og københavnerne elsker cykling,” siger Sophie Hæstorp Andersen, overborgmester i København og bestyrelsesformand for Grand Départ Copenhagen Denmark.

Holdpræsentationen starter kl. 17.45 i Københavns gader, hvor rytterne holdvis cykler fra Islands Brygge over Lille Langebro, ad Vester Voldgade, til Rådhuspladsen og ender på Axeltorv. Langs den 1,5 kilometer rute kan publikum se rytterne tæt på. Samtidig vil der være masser af aktiviteter langs ruten med bl.a. storskærmsarrangementer på Rådhuspladsen og Bryghuspladsen, som viser liveshowet fra Plænen i Tivoli, samt et stort publikumsområde på Bryghuspladsen med aktiviteter fra kl. 15.00.

”Vi glæder os fantastisk meget til at lægge Have til årets holdpræsentation og ser frem til at byde både ryttere, internationale og danske gæster velkomne, når vi slår portene op til denne store sommerbegivenhed på Plænen,” siger Tivolis administrerende direktør, Susanne Mørch Koch.

Se alle detaljer for holdpræsentationen, inkl. oversigtskort med alle aktiviteter for dagen på www.letourcph.dk/holdpraesentation. Her kan du også klikke dig til gratis entrebilletter til liveshowet i Tivoli.

Fra kl. 18.30 cykler holdene skiftevis fra Axeltorv ind i Tivoli, hvor de præsenteres ét ad gangen på scenen på Plænen foran Tour-fans fra nær og fjern. Der vil desuden være underholdning fra et af Danmarks største internationale musiknavne. Navnet vil blive meldt ud på et senere tidspunkt.

Entrebilletter
Det er muligt at bestille op til fire billetter via billetsystemet (link herunder). Billetterne er gratis og uden gebyrer, og giver adgang til Tivoli. Pladsen foran scenen bliver ikke afspærret, og der vil ikke være bænke eller VIP-områder, så man kan stå helt oppe ved scenen og komme tæt på de store cykelstjerner. Indgang til Tivoli skal ske inden kl. 16.00. De 10.000 gratis billetter uddeles af Grand Départ Copenhagen Denmark.

”Tour de France til Danmark er en drøm for os på TV 2. Og med holdpræsentationen i København og Tivoli bliver det for alvor til virkelighed. Al planlægning skal gerne udmunde i nogle historiske dage med en Tour de France-fest i Danmark. Vi glæder os at til producere holdpræsentationen, der skyder det hele i gang, og sende de mange fine billeder af vores smukke hovedstad ud til hele verden og vise, hvor meget cykling og især touren betyder for os danskere”, siger TV 2’s sportschef, Frederik Lauesen.

Kilde.

Foto: ABW