Vejle Kommune og Sydtrafik er klar med et nyt mobilitetsforsøg til bil-pendlere, der hver dag kører til Vejle: Stil bilen på samkørselspladserne ved Vejle Nord og Syd og tag bussen gratis ind til byen i morgentimerne – og tilbage igen. Vejle Park and Ride er et forsøg på at skabe mere plads på vejene inde i byen.

Arbejder du inde i Vejle by, kender du sikkert alt til de lange køer på indfaldsvejene og langsom trafik gennem stort set hele byen i myldretiden. Der bliver hele tiden arbejdet på at forbedre trafiksituationen, og en af måderne, man kan gøre det på, er ved at reducere antallet af biler på vejene.

Derfor forsøger Vejle Kommune nu at lokke flere bil-pendlere over i busserne – inden de når helt ind til byen. I Vejle ligger der to samkørselspladser i hhv. nord over for Bilka og i syd ved Grønlandsvej, begge steder lige ved motorvejsafkørslerne, og begge pladser har også et stoppested, hvorfra du kan tage linje 4 ned i byen.

Forsøget kører i et år
For at kunne komme hurtigt og billigt i gang med at teste efterspørgslen, har kommunen valgt en helt analog løsning: Når du stiger på bussen ved samkørselspladserne, skal du ikke købe billet eller tjekke ind, men i stedet får du udleveret en lille polet hos chaufføren. Den beholder du i lommen eller i nøglebundtet, indtil det igen er tid til at køre tilbage til din bil, hvor du afleverer poletten til chaufføren ved indstigning.

Forsøget begynder 1. december og kører ind til december 2023. Det gælder i første omgang kun på linje 4 i tidsrummet kl. 06-10 på hverdage og med udgangspunkt i stoppestederne ved samkørselspladserne ved Vejle Nord og Syd.

Der arbejdes på at udvide forsøget til også at omfatte linje 6 fra Cirkuspladsen i den vestlige ende af Vejle.

Læs mere

Kilde

Foto: ABW