Der er meget at glæde sig til, når vi åbner igen i det nye år!

Ak… endnu en jul med lukkede museer. Vi er kede af at vi ikke kan invitere jer indenfor til inspirerende oplevelser med familien mellem jul og nytår. Men sådan ligger landet jo desværre. Til gengæld er der rigtig meget at glæde sig til i 2022!

17. februar åbner udstillingen MAGT OG GULD – Vikinger i øst, hvor vi udstiller Vindelevskatten og fortæller historien om Harald Blåtands østlige forbindelser.

Pas godt på hinanden til vi ses igen, og hav en dejlig jul og et godt nytår! ❤️

Kærlig hilsen alle os på Vejlemuseerne

Magt og guld – Vikinger i øst

Vikingernes østlige forbindelser, og den enorme guldskat fra Vindelev, spiller hovedrollerne i vores næste store særudstilling, der åbner til februar.

Harald Blåtand “…vandt sig hele Danmark og Norge, og gjorde Danerne kristne”. Det eftermæle sikrede han sig, ved at mejsle det i den store Jellingsten.

Mange vil også vide, at han lod en række af Danmarkshistoriens mest imponerende bygningsværker opføre: Ravningbroen, palisaden omkring Jelling og ringborge landet over.

Færre ved måske at Haralds magt i høj grad var baseret på tætte alliancer med herskerne i det nuværende Polen, og Jellingdynastiet stod på skuldrene af en række tidlige konger, som vi kun kender fra sagn, sparsomme kilder og arkæologiske fund.

Det er netop denne samlede fortælling om Harald Blåtands magt, der fortælles i den kommende store udstilling.

LÆS MERE OM UDSTILLLINGEN 

MAGT OG GULD – Vikinger i øst

17.02.22 – 23.10.22

Mangler du den sidste julegave? Giv et gavekort til en guidet tur i Fjordenhus

Guidede ture i hele 2022 er netop sat i salg.

Oplev de fantastiske kunstværker i den åbne stueetage, få den fascinerende historie om design- og byggeprocessen, og kom med en tur under vandet og se udstillingen i kælderen. Her kan du bl.a. se en række af de unikke møbler, Eliasson har skabt specielt til Fjordenhus. Udstillingen kan kun opleves på de guidede ture.

Gavekortet kan købes på præcios det beløb du ønsker. Modtageren af gavekortet booker selv billetter til ønsket dato via vejlemuseerne.dk/fjordenhus.

Prisen for en guidet tur i 2021 er 100 kr./person.