Der er ikke mange, der er klar over det. Men tager vi et kig inden for hos Fødevarestyresen, så anbefaler de rent faktisk, at alle voksne mennesker og børn fra 4-års alderen tager et tilskud af D-vitamin hver dag i hele vinterhalvåret. Det vil sige fra oktober til april.

Her er der ikke meget sol i Danmark, og det betyder, at det kan være svært at få D-vitamin ad naturlige veje. Og fordi vores krop har godt af D-vitamin, bør vi således selv sørge for at påføre kroppen vitaminet.

Både Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen anbefaler desuden, at alle voksne giver deres mindre børn D-vitaminer hele året rundt, indtil det fylder 4 år.

Både børn og voksne bør indtage D-vitamin i vinterhalvåret
For både voksne og børn anbefales en daglig mængde på 10 mikrogram, hvilket ofte svarer til den mængde, som der er at finde i en helt almindelig multivitamin.

D-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, og derfor kan det kun optages i kroppen, når det opløses i netop fedt. Det anbefales derfor, at du indtager D-vitaminer sammen med et fedtholdigt måltid mad. Det kan for eksempel være aftensmaden, som ofte er det måltid på dagen, der indeholder mest fedt.

Køb dine D-vitaminer online hos Danmarks største apotek, Apopro.dk
Og heldigvis for dig så er det let at finde alt det D-vitamin, som du har behov for. Du skal nemlig bare tage et kig online. Det kan for eksempel være inden for på en side som; apopro.dk. Her er der tale om Danmarks måske største, online apotek, og derfor er det sikret, at du her kan finde og bestille det D-vitamin hjem, som du har behov for.

Og det er uanset, hvor stor en mængde du har behov for, om du vil tage kosttilskuddet som dråber eller vitaminpiller, og om du leder efter vitaminerne til børn eller voksne.

Herhjemme kan det være svært at få D-vitamin ad naturlige veje. Pressefoto.