En samfundsfagsklasse fra Rødkilde Gymnasium mødte mandag Vejles borgmester. Eleverne har beskæftiget sig med magt og demokrati og var væbnet med gode spørgsmål som de havde forberedt i undervisningen.

2.g. fra Rødkilde Gymnasium satte mandag borgmester Jens Ejner Christensen i stævne.

Gymnasieklassen har i deres samfundsfagsundervisning lært om magt, ideologier og hvordan demokratiet udspiller sig på lokalt og nationalt plan.

Derfor havde Sara Lind, der underviser i Samfundsfag på Rødkilde Gymnasium, henvendt sig til Vejle kommune for at arrangere et møde mellem borgmesteren og 2.g.-klassen. Og den var borgmester Jens Ejner Christensen med på.

– “Det er en god mulighed for at kunne tale med en person, der er i den politiske arena, og høre, hvordan politik bliver til, hvordan vores lokaldemokrati fungerer og hvad en borgmester rent faktisk har af magt og indflydelse”, forklarer Sara Lind.

Borgmester Jens Ejner Christensen mødte 2.g.-klassen ved Vejles gamle rådhus. Her bød han indenfor i byrådssalen og indledte med en præsentation af sig selv og fortalte, hvorfor han har besluttet af være politisk aktiv. Han gav derefter en introduktion til, hvordan byrådsarbejdet i Vejle Kommune foregår.

Derefter var der åbent for spørgsmål og efter lidt indledende nervøsitet begyndte spørgsmålene at trille i en lind strøm. Blandt andet var der spørgsmål om busdrift, friskoleforsøg og energikrise.

Efter ca. en time gik borgmesteren og 2.g-klassen hver til sit efter et godt og udbytterigt møde.

– “Det er altid en dejlig oplevelse at møde nogle af kommunens mange engagerede unge mennesker, som er opsatte efter at opnå viden om det samfund de er en del af”, siger borgmester Jens Ejner Christensen.

Kilde

Foto: ABW