Snart kan du blive testet for corona, inden du går i gang med dagens dont, og når du har spist aftensmad. Regionen udvider åbningstiderne på teststationer og -centre og opfordrer til, at du overvejer at booke tid i weekenderne, hvor der generelt er mange ledige tider. Allerede i den kommende weekend kan du få tid til test på regionens seks små teststationer, som hidtil har været lukket i weekender.

Syddanske testcentre og teststationer udvider åbningstiderne, så syddanskerne kan få en tid til coronatest uden for normal arbejdstid.

Derudover vil teststationerne i Nyborg, Middelfart, Fredericia, Grindsted, Haderslev og Tønder fra den kommende weekend, 30. og 31. januar 2021, holde weekendåbent.

De nye åbningstider kommer som opfølgning på Sundhedsstyrelsens opfordring om, at medarbejdere, der møder ind på deres arbejdspladser, lader sig teste mindst en gang om ugen – særligt hvis man ikke kan undgå kontakt med mange mennesker. Og selvom man ikke har symptomer eller i øvrigt har grund til at mistænke, at man skulle være smittet.

Koncerndirektør Kurt Espersen fra Region Syddanmark håber, at mange vil benytte sig af muligheden:

– Jeg er glad for, at vi nu kan tilbyde tests til syddanskerne både morgen og aften og at teststationerne også har åbent i weekender. Samlet set betyder det, at det bliver nemmere at for syddanskerne at finde en tid, der passer godt i kalenderen og jeg håber, at mange vil tage en test i ydertimerne eller booke en tid i weekenden, hvor der generelt er mange ledige tider.

Book tid på coronaprover.dk
Der er lidt forskel på, hvornår ændringerne af åbningstiderne træder i kraft, men ledige tider vil som altid fremgå af coronaprover.dk.

Sundhedsmyndighederne anbefaler, at du bliver testet, hvis du har symptomer, som kunne være COVID-19, eller er i risiko for at være blevet smittet, for eksempel fordi du er nær kontakt til en person, der er smittet med ny coronavirus.

Læs mere om, hvornår du bør tage en test på coronasmitte.dk

Yderligere oplysninger

Koncerndirektør Kurt Espersen, som kan kontaktes via presserådgiver Carsten Bruun på tlf. 2026 3392

FAKTA: Nye åbningstider

Trekantområdet

Fra mandag 1. februar 2021 kommer der nye åbningstider i Trekantområdet, så flere kan nå at få en test, inden skole- eller arbejdsdagen begynder.

Åbningstiderne bliver:

• Vejle: 7-20 (alle dage)

• Kolding: 7-20 (alle dage)

• Fredericia: 7.30-18.30 (alle dage fra 30/1-21)

Grafik: SDL