Efter 6-7 års arbejde med at udarbejde dispositions- og lokalplaner er opførslen af en ny, attraktiv erhvervsby i Vejle påbegyndt. Den kommende erhvervsby går bag navnet Vejle Syd og har en unik placering med facade mod E45. Området består pt. af store projektgrunde, hvor planen er at bygge til større logistik- og kontorvirksomheder. EDC Erhverv Poul Erik Bech skal finde logistik- og kontorlejere og skal også formidle salget af de spændende projektgrunde, der er ejet af bygningsentreprenøren Erling Jensen og 3 andre investorer.

Den kommende erhvervsby har et grundareal på ca. 27,5 ha og kommer til at fungere som en erhvervsby for virksomheder i virksomhedsklasse 2-5. Johnny Røn, adm. direktør i entreprenørvirksomheden Erling Jensen og investor i Vejle Syd, siger: “Da de to landmænd, der ejede den 27,5 ha store grund, besluttede sig for at sælge, valgte jeg at investere i projektet, da jeg allerede havde været med til at udforme dispositions- og lokalplanerne og gerne ville følge projektet til dørs. Sammen med 3 andre investorer overtog jeg pr. 1/7 grundstykket, hvor vi netop er gået i gang med byggemodningen af veje. Selve dispositionsplanen for området er foreløbig, og der er endnu ikke bygget noget på grundene, da det endelige projekt, vil blive udarbejdet i samarbejde med de fremtidige kontor- eller logistikvirksomheder, så de selv får indflydelse på projektet.”

“Vi har store håb for projektet og er sikre på, at det bliver et unikt område for fremtidige erhvervsdrivende at have til huse. Den centrale placering midt i Danmark, gør det let tilgængeligt for kunder, medarbejdere, gæster osv. at komme til og fra med en relativ kort køretid. Det unikke ved området er, at der bliver gjort plads til, at superlastbiler kan komme ind og ud, hvilket ellers er usædvanligt. Derudover er det tilladt at bygge 8 m3 pr m2, hvilket gør, at fremtidige lejere får mere rumvolumen i forhold til lager, logistik og udformningen af ejendommene.”

Spændende investering i unikt område Den foreløbige dispositionsplan viser, at der skal bygges 4 logistik/produktionsejendomme og 1-4 kontorejendomme. Ligeledes kan området også blive anvendt til servicefunktioner såsom tankstation eller restaurant. Arne Kristensen, partner hos EDC Erhverv Poul Erik Bech Vejle, der skal finde logistik- og kontorlejere og skal også stå for formidlingen af salget af projektgrundene, siger:

“Beliggenheden i Vejle Syd er ideel. Der er gode parkeringsmuligheder, store udenomsarealer, nemme tilkørselsforhold og en facade mod E45, gør grundene særdeles velegnede til at opføre logistik- og kontorejendomme. 75.000 bilister bliver eksponeret for området dagligt, hvilket er attraktivt for de fremtidige erhvervsdrivende. Vejle Kommune er i rivende vækst med stort fokus på erhvervslivet. Kommunen arbejder på at forbedre erhvervslivets muligheder ved at tilbyde rekrutteringsspecialister og netværksgrupper, så Vejle er en yderst attraktiv by for erhvervsdrivende at drive virksomhed i.”

Stort projekt, der kan tiltrække udenlandske investorer En af grundstykkerne i Vejle Syd er solgt, og de resterende grundstykker er fortsat til salg. Helle Nielsen Ziersen, partner og Head of EDC International Poul Erik Bech, siger: “Vejle Syd er en interessant investering, da der er mange facetter ved projektet, som går op i en højere enhed – lige fra arealerne, til beliggenheden til byggemulighederne og de arkitektoniske værdier. Projektet er gennemtænkt, og der er taget højde for, at fremtidige investorer selv kan sætte eget præg på projektet og være med i udfærdigelsen af området. Det gør det til en særdeles attraktiv investering for investorer, der ønsker at være involveret i opførelsen af området.”

“Sådan et stort projekt vil være interessant for både danske og udenlandske investorer. Vi ser i stigende grad, at udenlandske investorer investerer aktivt i danske projekter, bl.a. grundet den danske lovgivning, arbejdskultur og bygningsreglement. Vi har en selvstændig international enhed i EDC Poul Erik Bech, hvor vi arbejder tæt sammen med en af verdens største ejendomsmæglervirksomheder JLL, der har et stort netværk af udenlandske investorer. Vi ser frem til at kunne bistå Erling Jensen og de andre investorer med at finde investorer til Vejle Syd.”

Grundet stor stigning i antallet af internationale kunder oprettede EDC Poul Erik Bech en selvstændig enhed for 2½ år siden, der udelukkende servicerer internationale investorer og virksomheder og som arbejder tæt sammen med JLL på en lang række sager.

Fakta om Vejle Syd

·       Ca. 27,5 ha

·       Direkte adgang til E45

·       Opførsel af logistik- og kontorejendomme

·       Gode parkeringsmuligheder samt mulighed for superlastbiler

·       Læs mere på www.edc.dk sagsnummer 71000903

 

A