DN skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om affald:

Omkring 200.000 børn og voksne skal i denne uge samle affald rundt om i hele landet. I dag blev Affaldsindsamlingen skudt i gang med en rigtig skodjagt i Århus.

Affaldsindsamling, foto: DN

Botanisk Have i Århus udgjorde i dag rammerne, da 4. klasse fra den nærliggende Samsøgade Skole gik på skodjagt med miljø- og fødevareminister, Jakob Ellemann-Jensen, og præsident i Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding.

Himlen var grå og forårssolen udkonkurreret, men det tog ikke modet fra hverken minister, præsident eller skoleelever, der med krum hals gik på jagt efter affald og cigaretskod for at markere åbningen af Affaldsindsamlingen, der hvert år arrangeres af Danmarks Naturfredningsforening.

På blot en halv time blev der fundet omkring 750 cigaretskod, som lå henkastet i den århusianske park.

Fokus på cigaretskod

Affaldsindsamlingen 2019 har netop fokus på de millioner af cigaretskod, der hver dag havner på gaden og i naturen.

– Cigaretskod flyder overalt, og det er ødelæggende for både naturoplevelser og miljø. Derfor sender vi på Affaldsindsamlingen et klart signal om, at skod ikke hører til i naturen, siger Maria Reumert Gjerding, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Som en del af årets skodfokus har Danmarks Naturfredningsforening bedt indsamlerne om at opsamle så mange skod som muligt og tælle dem bagefter.