Som den første kommune i Danmark opfører man daginstitution og plejehjem i én og samme bygning og med fælles arealer, aktiviteter og ledelse – til gavn for børn og ældre.

Nu har du muligheden for at komme med til en festlig dag, hvor man præsenterer Kong Gauers Gård.

Det foregår lørdag den 17. juni kl. 13-16.

Byrådet besluttede i 2019, at det kommende plejecenter og den kommende børnehave “Kong Gauers Gård” i Gauerslund ved Vejle skal ligge på samme grund. Det er der mange gode grunde til. Et eksempel er muligheden for at skabe gode fællesskaber på tværs af generationer. Man har indtil nu gode erfaringer med besøg fra børn på plejecentrene i Vejle Kommune, men nu går man hele vejen. Nu skal børnene og de ældre ikke kun være besøgsvenner, men være en naturlig og spontan del af hinandens hverdag.

I tæt tilknytning til plejecentret placeres daginstitutionen med plads til børnehave- og vuggestuebørn, og midt i det hele – institutionens hjerte – placeres et fællesareal. Her vil der blandt andet være en sal, hvor man kan danse og lave gymnastik, et velvære- og sanserum og et pædagogisk køkken, hvor børn og ældre sammen kan lave mad.

Borgerne fra lokalsamfundet inviteres også indenfor på mange måder. Det er tanken, at alle i Gauerslund for eksempel skal kunne bruge legepladsen, løbestierne og søen og benytte fællesrummet til fællesspisning eller bio-aften. Desuden er der stisystemer, som forbinder “Kong Gauers Gård” med skolen og hallen.

Og nu inviterer man alle indenfor, når man holder åbent hus lørdag 17. juni. Her bliver der rig mulighed for at se både plejecenter, daginstitution og fællesarealer. På dagen vil der selvfølgelig også blive serveret lidt til ganen, og der vil også være underholdning for børn og barnlige sjæle.

Hvis du i mellemtiden vil vide mere om Kong Gauers Gård, kan du gøre det på hjemmesiden:

Her

Man glæder sig til at se jer.

Kilde

Foto: ABW