Slotte til idioter

En fortælling om omsorg, racehygiejne og dem, der ikke passer til samfundets normer.

I Brejning ligger Den Kellerske Åndssvageanstalt. I storslåede bygninger med høje spir og store parkanlæg.

Anstalten var Nordeuropas største af sin art.

Det var den spæde velfærdsstat, som sendte de åndssvage til anstalten. På slottene i Brejning skulle de åndssvage lære at arbejde og gøre nytte i samfundet.

Men Brejning var også en isolationsanstalt. De åndssvage skulle gemmes væk for at beskytte samfundet.

Gennem deres defekte gener kunne de potentielt forurene den danske race og kompromittere den Vesteuropæiske civilisation.

LÆS MERE OM UDSTILLINGEN 

SLOTTE TIL IDIOTER

Kulturmuseet

Åbner 31/3 2022

Kom GRATIS til Artist Talk på Vejle kunstmuseum

Lørdag den 26. februar kl. 14-15 kan du møde kunstnerne Heidi Kirkegaard Jacobsen og Susanne Baldus, der netop nu er en del af Grafisk værksted Vejles udstilling Parafraser.

Brug koden nyhedsbrev for at få din gratis billet (normalpris 75 kr.)

En parafrase er en personlig, men genkendelig version af en anden kunstners værk. Men hvorfor lave en version af et billede, der allerede er lavet? Hvad kan en ny version fortælle?

HENT DIN GRATIS BILLET HER 

LÆS MERE OM ARRANGEMENTET 

ARTIST TALK: PARAFRASER

Heidi Kirkegaard Jacobsen og Susanne Baldus

LØRDAG D. 26/2 KL. 14.00 – 15.00

Bemærk at der er et begrænset antal billetter til arrangementet. Først til mølle…

Magt og guld – Vikinger i øst

Vikingernes østlige forbindelser, og den enorme guldskat fra Vindelev, spiller hovedrollerne i MAGT OG GULD, der åbner 7. april.

Harald Blåtand “…vandt sig hele Danmark og Norge, og gjorde Danerne kristne”. Det eftermæle sikrede han sig, ved at mejsle det i den store Jellingsten.

Mange vil også vide, at han lod en række af Danmarkshistoriens mest imponerende bygningsværker opføre: Ravningbroen, palisaden omkring Jelling og ringborge landet over.

Færre ved måske at Haralds magt i høj grad var baseret på tætte alliancer med herskerne i det nuværende Polen, og Jellingdynastiet stod på skuldrene af en række tidlige konger, som vi kun kender fra sagn, sparsomme kilder og arkæologiske fund.

Det er netop denne samlede fortælling om Harald Blåtands magt, der fortælles i den kommende store udstilling.

LÆS MERE OM UDSTILLLINGEN 

MAGT OG GULD – Vikinger i øst

Utzon-salen, Vejle kunstmuseum

Åbner 7/4 2022

Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har sagt ‘ja tak’ i forbindelse med køb af billetter til et af Vejlemuseernes arrangementer, tilmeldt dig i en af museumsbutikkerne, eller tidligere angivet at du gerne vil modtage nyheder fra os på mail. Du kan altid framelde dig fremtidige udsendelser via linket herunder.