Vejle Kører Grønt er et klimavenligt mobilitetsevent, som skal sætte strøm til grøn transport i bredeste forstand.

Elbus, elbil, elcykel og delebilsløsninger – mulighederne for klimavenlig mobilitet er mange. For at skabe mere interesse og forståelse for de grønne løsninger gentager Vejle Kommune derfor det succesfulde mobilitetsevent Vejle Kører Grønt den 23. og 24. september 2022.

Derfor søger arrangørerne netop nu virksomheder og foreninger, der vil være med til at sætte fart på grøn transport og deltage i eventen.

Klimavenlige aktører søges

“Vejle Kører Grønt” er et klimavenligt mobilitetsevent, der er igangsat af Vejle Kommunes Klimaudvalg og holdes i samarbejde med lokale kræfter.

Arrangementet er en del af Vejles Folkemøde og har til formål at sætte fokus på klimavenlig mobilitet, hvilket ikke nødvendigvis skal afgrænses til kun elbiler og elcykler. Derfor opfordres alle interessenter og aktører inden for klimavenlig mobilitet til at deltage i “Vejle Kører Grønt”.

Vejle Kommune tilbyder alle udstillere en plads på et centralt torv i Vejle by, der kan danne ramme for vidensdeling og fremvisning af grønne transportløsninger for de besøgende på folkemødet.

Se de nyeste modeller

Der er allerede nu planlagt mange forskellige aktiviteter. Vejle Kommune står for forskellige informationsaktiviteter samt underholdende indslag og familieaktiviteter. Som udstiller ved Vejle kører Grønt får du et 3×3 m telt og mulighed for en stadeplads med plads til udstilling af f.eks. 3-5 el-biler, cykler eller andre grønne løsninger. De forventede åbningstider er fredag fra kl 12:00 – 17:30 og lørdag fra 10:00-14:00.

Dermed er der lagt i ovnen til en dag, hvor du i høj grad har rig mulighed for at blive klogere på grønne transportmuligheder, da lokale bil- og cykelforhandlere medbringer de nyeste bil- og cykelmodeller på området.

Alle cykelforeninger og cykelklubber opfordres til at cykle til Vejle under folkemødet. Hvis man tilmelder et hold, byder kommunen på gratis frokost og mulighed for at vinde cykeludstyr. Derudover kan cyklisterne få viden om vedligeholdelse samt få fremvist nye modeller.

Sydtrafik har også meldt deres ankomst, hvor de vil klippe snoren til den første elbus, der kommer til at køre i Vejle i efteråret 2022.

Hvis du er interesseret i at deltage i Vejle Kører Grønt, bedes du kontakt projektleder Andreas Fischer Larsen på mail: andfl@vejle.dk eller tlf.: 29 79 93 51.

Kilde.

Foto: ABW