Foto: Arnold Busck.

Er du klar til, at dit barn begynder i skole? Mangler du stadig en skoletaske, et penalhus eller en praktisk drikkedunk til børnene? Arnold Buscks store “skolestart-katalog” er på gaden nu med masser af tips og inspiration til børnenes skoletaske.

Læs kataloget her

Arnold Busck har desuden lavet en lille guide til de vigtigste ting, man skal huske, når man køber skoletaske til sit barn:

1 – Skoletasken skal sidde på ryggen, ikke på numsen.

Det er vigtigt, at skoletasken passer i længden til barnets ryg.

2 – Skoletasken skal følge barnets ryg

Sørg for at vælge en skoletaske, hvor taskens ryg følger barnets ryg, så der ikke er et stort mellemrum mellem ryg og taske.

3 – Tasken må ikke være bredere end barnets ryg 

Skoletasken må ikke være bredere end barnet. Skoletaskens top skal flugte med barnets skuldre.

4 – Vælge en taske med brystrem

Vælg en skoletaske med brystrem; den hjælper med at holde skulderstropper på plads, og husk at sikre dig, at barnet kan spænde den selv – ellers vil den ikke blive brugt i dagligdagen.

5 – Stropperne skal kunne justeres og sidde på skuldrene 

Skoletaskens stropper skal være behagelige og sidde på skuldrene så tæt på halsen, som muligt. Lær dit barn, hvordan tasken skal sidde, og hvordan taskens stropper justeres korrekt.

6 – Vælg en skoletaske, der ikke er for rummelig og ikke vejer for meget.

Børn bør ikke bære mere end 15% af sin egen vægt på sine skuldre, så det er vigtigt at vælge en taske, der ikke i vejer for meget. Jo mere tasken kan rumme, jo mere unødigt kan der være i tasken, hvilket gør tasken unødigt tung og vil flytte tyngdepunktet.

Husk altid at spørge barnet, om tasken er behagelig at have på.