Når du indretter dit hjem, er belysning måske ikke noget, du tænker så meget over. Her har du mere møbler, pynteting og farver i tankerne, fordi du jo gerne vil have, at rummene bliver flotte og hyggelige – men det kan faktisk også afhænge af god belysning.

Dette kan nemlig være med til at gøre et rum hyggeligere, men også det modsatte, hvis den forkerte belysning bruges. Sørg derfor for altid at have dette med i dine overvejelser, når du skal indrette et rum. Det kan nemlig have stor betydning for ende resultatet, og for hvor glad du bliver for at tilbringe tid i det bestemte rum.

Belysningsløsningen afhænger af hvad rummet skal bruges til
Der er forskel på belysningen i et rum, alt efter, hvad det skal bruges til. Det er for eksempel ikke altid den samme belysning der skal bruges på et hjemmekontor, hvor der skal arbejdes, som der skal bruges i en stue, hvor der skal afslappes og hygges.

På et kontor er det vigtigt, at belysningen er klar, så man har den optimale mulighed for den bedste arbejdsindsats. Det er jo super træls, hvis belysningen er for skarp eller ikke skarp nok, når man skal sidde og arbejde. På samme måde er det heller ikke rart, hvis belysningen i stuen er alt for skarp, når man bare skal sidde i sofaen og se fjernsyn.

Overvej muligheder for belysning, inden du vælger
Når du skal vælge den belysning der skal bruges i dit hjem, kan det være en god ide at få rådgivning fra folk, der har styr på det. De ved helt sikkert hvilken slags belysning der vil passe til dig, og hvordan du skal sammensætte det i de forskellige rum. På den måde sikrer du, at du ikke ender med en belysning, som er forkert.

Der er forskel på belysningen i et rum, alt efter, hvad det skal bruges til. PR-foto.