Tal fra Danmarks Statistik viser, at 74 ud af landets 98 kommuner vil opleve et fald i den arbejdsdygtige alder (20-69 år). Det er dårligt nyt for erhvervslivet, som efterspørger mere arbejdskraft i stor stil. Alene det seneste halve år har danske virksomheder opgivet at besætte 60.000 stillinger.

Analysen viser, at der i 2040 er udsigt til 85.000 færre personer i alderen 20-69 år på landsplan. Men analysen viser også, at Vejle er en af de få kommuner, hvor der er udsigt til en fremgang. Alle andre kommuner i Sydjylland kan ifølge analysen forberede sig på tilbagegang.

Vejle indtager en flot 8. plads over kommuner med vækst i antallet af personer i den arbejdsdygtige alder. Prognosen viser en fremgang 5%, hvilket svarer til en fremgang på 3500 personer i 2040.

Samtidig stiger arbejdsudbuddet i flere af de Midt- og Østjyske kommuner. Og med gode transportmuligheder til disse kommuner, er det også godt nyt for Vejles virksomheder, som har mulighed for at tiltrække yderlig arbejdskraft indenfor pendlerafstand.

Læs hele analysen her

Kilde

 

Foto: ABW