Mød en af de helt store inden for dansk litteratur, når Søren Ulrik Thomsen lægger vejen forbi Vejle. I et underholdende og livsbekræftende foredrag tager den kendte digter dig med ned i erindringen med udgangspunkt i sin seneste anmelderroste bog ”Store Kongensgade 23”.
”Store Kongensgade 23” er et reflekterede erindringsessay fyldt af minder om hans pubertet og moderens depression og langvarige ophold på sindssygehospitaler, om klasselærer Bodil, morfar Henning og skønne Jane fra Sølvgade Skole, men også af tanker om, hvorfor man skriver, om frygten for alderdommens rædsler, om efteråret, hvor alting på én gang flammer op og dør ud. Og om en lejlighed i Store Kongensgade 23, hvor Søren Ulrik kun boede et enkelt år, men alligevel er stedet, hvorfra fremtiden altid vil udstråle.

Denne aften kan du opleve en levende digtoplæser og en skarp iagttager, som i mange år har været en utrolig populær forfatter i hele landet. Søren Ulrik Thomsen evner at kombinere sin store viden om samfund og litteratur med sine egne digte, oplæsninger og kække kommentarer. Der er plads til både grin, forundring og fundering over livet dette foredrag med en af dansk poesis allerstørste.

Om Søren Ulrik Thomsen
Søren Ulrik Thomsen har siden debuten med ”City Slang” i 1981 haft en særlig status blandt både læsere og kritikere. Med sine tre digtsamlinger fra 80’erne er han en del af det generationsskifte, hvor man gør op med 70’ernes jordnære tendenser og i stedet lader en mere billedlig stil tage over.

Siden har han udgivet en lang række digte og essays, bl.a. den anmelderoste ”Rystet spejl ”fra 2011, som han i samarbejde med bandet ”Det glemte kvarter” satte til musik i 2013. Dette samarbejde indbragte ham både en Danish Music Award og Spoken Word Prisen.

Det foregår d. 30.11.22 klokken 19.00-21.00 på Vejle bibliotek

Søren Ulrik Thomsen kunne i 2021 fejre 40 års jubilæum som forfatter.

Bestil billetter

Kilde

Foto: ABW