I AI Innovation House skal man kunne se, røre og høre, hvordan virksomheder kan anvende digitalisering og kunstig intelligens i forretningen.

En spade med tre skafter var 29. august fundet frem, da det første spadestik til Dandy Business Parks syvende erhvervshus blev taget.

De tre skafter repræsenterer de tre ben som Dandy Business Park bygger på: Virksomheder, offentlige myndigheder og uddannelsesinstitutioner.

– Spaden med de tre skafter markerer netop det Triple Helix samarbejde, som er en af grundstenene i Dandy Business Park. Vi kan se at samarbejdet og vidensdelingen på tværs af virksomheder, myndigheder samt forsknings- og uddannelsesinstitutioner skaber de bedste vilkår for innovation, vækst og jobskabelse. Disse værdier danner også grundlaget for det nye hus. Derfor er det netop repræsentanter fra de tre grupper, der var inviteret til at tage første spadestik, siger Jørgen Andersen, administrerende direktør i Dandy Business Park.

Og det er netop samarbejdet og vidensdelingen på tværs af disse områder, som Dandy Business Park satser på. Det er nemlig opfattelsen blandt erhvervsparkens ledelse, at innovation, vækst og jobskabelse især vil kunne skabes i dette krydsfelt.

Disse værdier danner også grundlaget for det nye hus, der får navnet AI Innovation House.

3D-konferencesal og plads til 150 videns-medarbejdere

Det nye erhvervshus skal efter planen stå færdig i slutningen af 2020, og satser på at blive et fyrtårn inden for kunstig intelligens, som vil bringe viden om digitalisering og kunstig intelligens ned i øjenhøjde og omsætte denne til konkrete løsninger, som kan bidrage til vækst.

– Med AI Innovation House giver vi lokale virksomheder og iværksættere én nem indgang til spidskompetencer inden for kommerciel anvendelse af kunstig intelligens. Her kan de finde konkret viden om, hvordan digitalisering og kunstig intelligens kan anvendes til at skabe værdi i deres virksomhed, udtaler bestyrelsesformand for Green Tech Group og administrerende direktør i Insero Horsens, Kim Søgård Kristensen i en pressemeddelelse.

Læs hele historien på mikropol.dk