Sofaen er et vigtigt møbel i mange danske dagligstuer, ja faktisk er den som regel det mest centrale møbel i stuen. Sofaen kan bruges til at samle familien, til at tage en middagslur på eller til noget helt tredje. Derudover er det nogle gange også et af de større møbler, og kommer derfor naturligt til at fylde meget i indretningen af stuen. Så hvordan sikrer du, at du vælger den rigtige sofa?

Start med at kigge på størrelsen
Uanset om sofaen som regel er et større møbel, behøver den ikke være det. Størrelsen er en af de vigtigste variabler, når det kommer til at vælge sofa, fordi den rigtige størrelse afhænger enormt meget af dine behov.
Det kan både have noget at gøre med, hvor mange mennesker, der kommer til at sidde i sofaen ad gangen – men det kan også have noget at gøre med størrelsen på din bolig. Har du en meget lille stue, er der nok heller ikke plads til en kæmpestor sofa.

Udseendet
Selvom det måske er det praktiske ved sofaen, der er det vigtigste, har du selvfølgelig heller ikke lyst til at købe en grim sofa. Der er ikke noget fast svar på, hvornår en sofa er flot, og hvornår den er det modsatte, men når du kigger på sofaer, finder du nok hurtigt ud af, hvad der falder i din smag. Det gælder om at finde en rette balance mellem en sofa der er flot, og en sofa der er praktisk. Her kan du finde lidt af hvert, hvad angår sofaer.

Penge spiller en rolle
Det kan også godt være, at du ikke har de helt store penge at gøre godt med, når du skal finde ny sofa, men så gælder det jo bare om at arbejde, med det du har. Der findes rigeligt med billige sofaer, og de findes også på tilbud i møbelbutikkerne.

Når du kigger på sofaer i butikker, finder du nok hurtigt ud af, hvad der falder i din smag. Mange vælger det sikre i form af en neutral farve som grå eller brun. PR-foto