Hvis du er kommet ind på en ny uddannelse, er det ikke for tidligt at gå i gang med at forberede dig. Der er nemlig nogle forskellige ting, der er gode at have styr på, før du starter. Du er garanteret en smule nervøs eller spændt, men hvis du er godt forberedt, er der intet at være nervøs for.

Tilmeld dig SU med det samme

Når du går på et studie, har du ikke tid til at arbejde særlig meget. Derfor er det heldigt, at du har mulighed for at få SU. Det gør det nemmere at betale for et sted at bo, mad m.m. Så snart du er optaget på en uddannelse, har du mulighed for at søge SU. Der er ingen grund til at vente med det, så det er en god idé bare at gøre det med det samme.

Skriv en liste over småting

Der er nogle forskellige småting, der er gode at have, når du starter på et studie. Det afhænger nogle gange af, hvilket studie du starter på. Hvis du har svært ved at danne et overblik over, hvad du har brug for, så hjælper det at skrive en liste. Så snart du har en liste, har du nemlig også mulighed for at krydse af, i takt med du køber alle dine ting.

Det gælder ting såsom notesbøger, blyanter, drikkedunk, lommeregner m.m. Find lommeregner køb her.

Ryd din kalender det første stykke tid

En stor del af det at gå på et studie er også det sociale. Når du er en del af det sociale, er det også nemmere og sjovere at tage en uddannelse. Derfor er det en god idé at holde din kalender nogenlunde fri i det første stykke tid af din studiestart, så du har tid til at ses med dine medstuderende, hvis der opstår en chance.

Der er nogle forskellige småting, der er gode at have, når du starter på et studie. PR-foto.