En 25 årig mand fra Vejle fremstilles i dag ved retten i Kolding kl. 9.45 som sigtet i sagen fra Svendsgade, hvor en 60 årig mand afgik ved døden efter knivstik

Den 25 årige mand, som Sydøstjyllands Politi på baggrund af den omfattende efterforskning har ledt efter nogle dage, blev anholdt i går 2. november 2022 ca. kl. 13:35. Anholdelsen skete uden dramatik på den adresse, hvor den 25 årige opholdt sig.

Anklagemyndigheden vil anmode om, at retsmødet bliver afholdt for lukkede døre. Begrundelsen for det er, at efterforskningen ikke er afsluttet, idet en række efterforskningsskridt i sagen skal gennemføres.

I torsdags den 27. oktober ca. kl 23.30 blev endnu en mand anholdt i sagen. Der er tale om en 50 årig mand fra Vejle. Han blev fremstillet i et lukket grundlovsforhør ved retten i Kolding fredag den 28. oktober, hvor han blev varetægtsfængslet i 4 uger. Manden ønskede ikke at kære afgørelsen til Landsretten.

’Det er meget tilfredsstillende, at vores intensive og omfattende efterforskning skrider fremad som planlagt og at den fører til resultater så forholdsvist hurtigt. Der er vanskelige vilkår for efterforskning i et lukket miljø, som det, denne sag har sit udspring i’ siger vicepolitiinspektør Jens Lyng Michelsen fra Sydøstjyllands Politi.

Sydøstjyllands Politi har af hensyn til formiddagens kommende grundlovsforhør og den fortsatte efterforskning ikke yderligere oplysninger fra sagen, som på nuværende tidspunkt kan deles med offentligheden.

Sydøstjyllands Politi vil dog gerne benytte muligheden for at takke borgerne i Vejle for deres bidrag til efterforskningen. Det er af afgørende betydning at politiet hurtigt og effektivt får adgang til videoovervågninger, observationer og andre oplysninger om stort og småt, som samlet set er med til at skabe et bredt billede af en hændelse og samtidigt helt konkrete beviser til brug i en sag. Sydøstjyllands Politi vil også gerne takke for arbejdsro og hensyntagen, mens vi har arbejdet i og omkring Svendsgade i Vejle.

Sagen kort
Det var den 5. oktober 2022 ca. kl. 11, at Sydøstjyllands Politi modtog en henvendelse om fund af en mand på gaden i Svendsgade i Vejle. Den pågældende blødte tilsyneladende og en ambulance blev tilkaldt og politiet rykkede ud. Manden afgik ved døden som følge af knivstik i låret.

Den pågældende blev identificeret som den 60 årige Abdolhossein Geyem Ahwas, der boede på en adresse i Svendsgade i Vejle. Allerede i forbindelse med den indledende efterforskningen var der klare tegn på, at der har tale om et opgør i et lukket miljø, hvor den afdøde og de mistænkte færdes.

Sydøstjyllands Politi kunne derfor ret hurtigt berolige borgerne i området med disse oplysninger og en intensiv og meget omfattende efterforskning kunne tage sin begyndelse.

Kilde

Foto: ABW