Sammen kan vi rette fængselsvæsenet op

Formand for HK Stat Sydjylland Annette Godsvig Laursen, Matrosvænget 187, Esbjerg, skriver:

Så lykkedes det regeringen at lande en aftale om Kriminalforsorgens økonomi for de næste fire år. En aftale, der tilfører betragtelige midler til et område i nød. Det glæder mig meget som formand for HK Stat Sydjylland, der repræsenterer de HK-ansatte i landsdelens fængsler.
Aftalen betyder flere hundrede nye fængselspladser her i Sydjylland. Blandt andet bliver Sdr. Omme-fængslet landets største, og Møgelkjær-fængslet i Juelsminde, som var under afvikling, bliver i stedet opnormeret.
Mange nye arbejdspladser vil blive skabt. De fleste af dem til fængselsbetjente, som der er akut mangel på. Derfor glæder det mig også, at man i aftalen lægger op til, at nogle af fængselsbetjentenes opgaver af bl.a. administrativ karakter flyttes til andre faggrupper.
Det er nemlig vigtigt at huske og anerkende, at der bag medarbejderne i frontlinjen står et team af administrative medarbejdere, som har kæmpe betydning for arbejdspladsen, de indsatte og arbejdsmiljøet. Deres kompetencer er brede, og jeg er sikker på, at de er klar til at udvide deres arbejdsområde, hvis bare økonomien og bemandingen følger med. Det lader heldigvis til at være muligt i den nye aftale, så det, har jeg en forventning om, vil ske.
Sammen, er vi stærke, og sammen kan vi forhåbentlig få rettet op på fængselsvæsenet. Med den nye aftale er der i hvert fald taget et skridt i den rigtige retning.