Kære sydjyske arbejdsgivere, pas nu godt på medarbejderne

Formand for HK Kommunal Sydjylland Dorthe V. Willumsen, Højageren 59, Østbirk, og formand for HK Stat Sydjylland Annette Godsvig Laursen, Matrosvænget 187, Esbjerg, skriver:

Fra tirsdag den 1. februar bortfalder alle Corona-restriktioner, mens smittetallet stadig dagligt når nye højder. Det kan lade sig gøre, fordi de færreste bliver så syge af Corona, at de skal indlægges, og derfor kan sygehusene godt følge med, siger sundhedsmyndighederne.
Det er naturligvis positivt. Vi kan også godt lide kram og festivaler. Men vi bliver nødt til at bemærke, at selvom folk ikke bliver indlagt, bliver mange stadig syge. Nogle i lang tid og med senfølger.
Derfor kan vi godt forstå, at mange af vores sydjyske HK-medlemmer på de offentlige arbejdspladser lige nu er betænkelige ved, at de allerede fra i næste uge skal tilbage på arbejdspladsen på helt samme vilkår som før Corona.
Vores klare opfordring til arbejdsgiverne er: Pas nu godt på medarbejderne. At der ifølge myndighederne er mulighed for 100% fremmøde betyder ikke, at der nødvendigvis skal være det. Øvrige smitteforebyggende tiltag behøver heller ikke fjernes, før alle føler sig trygge. Inddrag tillidsrepræsentanter og medarbejdergrupper i at tilrettelægge en smidig og fleksibel overgang.
Som statsministeren sagde, kan denne vinter ikke undgå at blive ”bøvlet”. Som arbejdsgiver må man være åben for at finde løsninger for medarbejdere, der selv tilhører eller har nær familie i sårbare grupper, oplever hjemsendelse af børn, institutionsnedlukninger osv.
Vi er ikke ude på den anden side endnu, og hvis vi skal godt gennem de næste måneder, må alle udvise forståelse og fleksibilitet.