I romanen “Betonhjerter” giver Sara Rahmeh os et unikt indblik i, hvordan det er at vokse op i Blokken. Mød den talentfulde forfatter, improskuespiller og dramatiker på Nørremarken og hør hende fortælle om sin roste debutroman, som er en ode til blokken i Taastrup, hvor hun selv er vokset op, skrevet med kærlighed og masser af humor.
”Jeg ved godt, hvad folk siger om mit hjem. Det burde rives ned og erstattes med ældreboliger og udendørstræningsfaciliteter for nybagte mødre med barnevogne. En Starbucks ville også pynte. Og flere farver. Alt andet end grå. De ser parabolantennerne på altanerne som satellit-modtagere med direkte kontakt til ISIS.”

Hovedpersonen i Betonhjerter, Yasmin, bor på Blokken. Mellem Bazaren, legepladsen, vandpibecafeen og vægge af beton. Blokken er fyldt med menneskeskæbner, poesi og historier, der venter på at blive fortalt. Hvis du spørger Yasmin, fortæller hun dig sandheden om det sted, hun er vokset op. Om Abdulrahman, der engang hed Rasmus, Namaste Niels og Tania med i. Om Malik med de brune øjne, halal-tanterne og måske historien om sin mama.

Sara Rahmeh har skrevet dagbøger fra hun var 9 år gammel. For et par år siden fandt hun dem frem og begyndte at genlæse dem og det endte med hun sad og græd og grinede over episoder i Taastrupgård, hvor hun voksede op. Det gav hende lysten til at skrive sin første roman om sit første hjem, fordi det sjældent er den slags hjem, vi læser om i Danmark, medmindre det er på forsiden af avisen med en sensationel overskrift.

Betonhjerter er fortællingen om et overset sted. En kærlig og humoristisk ode til dem, samfundet ikke forstår, og dem, der skal ranke skuldrene og forsvare det, de kommer af, men også en roman om at blive voksen på godt og ondt. Forfatteren kalder selv bogen for ”en slags Vangede billeder med ekstra chili”.

Om forfatteren
Sara Rahmeh er digter, storyteller, poetryslammer, improskuespiller og manuskriptforfatter. Hun har optrådt med sine digte i hele landet og er en fast del af ensemblet på Improv Comedy Copenhagen.
I 2021 udkom hendes digtsamling Langt væk og lige om hjørnet. Betonhjerter er Saras debutroman.

Gratis entré – husk at bestille billet.

I samarbejde med Nørremarkskirken og Den Boligsociale Helhedsplan.

UGE17 – Borgernes verdensmålsuge
Dette arrangement er en del af UGE17 – en landsdækkende temauge omkring FN’s 17 verdensmål. Temaugen tager afsæt i en national og fælles kampagne med fokus på folkelig forankring, borgerinddragelse og oplysning om FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling.

Dette arrangement kobler sig til verdensmål nr. 11: Bæredygtige byer og lokalsamfund.

Det foregår d. 23. april klokken 19-21 på Nørremarken Bibliotek.

Bestil billetter

Kilde

Foto: ABW