550 lokale erhvervsfolk var onsdag samlet til Vejle Kommunes årlige nytårskur i Vingsted

Her kunne de høre Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen, ønske godt nytår, ligesom han takkede erhvervslivet for at have engageret sig i årets helt store begivenhed – starten af 3. etape af Tour de France i Vejle.

– “Jeg vil gerne sige tak til alle jer, der har hjulpet og bakket op om det, der nok må siges at være det største projekt i Vejle Kommunes historie”, sagde borgmesteren i sin nytårstale, der så tilbage på 2022 som et helt særligt år i Vejle Kommunes historie.

Ny vision for hele kommunen
Borgmesteren benyttede også lejligheden til at præsentere Vejle Kommunes nye vision. Den seks sider lange vision var delt rundt til alle nytårskurens gæster og med titlen ”Vejle Med Vilje” sætter den retningen for, hvordan kommune, borgere, erhvervsliv og foreninger i fællesskab skal forme fremtidens kommune.

– “Visionen er vores fælles ambition for, hvad det er for en kommune, vi ønsker at være, når vi sætter kikkerten for øjet og spejder lidt længere frem end bare de næste en eller to valgperioder. Hele Byrådet står bag visionen – der bygger på et grundlag af handlekraft, fællesskab, mod til at gå forrest og plads til nytænkning”, forklarede borgmester Jens Ejner Christensen.

Visionen rummer tre nedskrevne ambitioner: Vi er noget for hinanden. Vi giver mere, end vi tager. Og vi former fremtiden med mod. Og med visionen og dens ambitioner står Vejle ifølge borgmesteren stærkt i forhold til at skulle skabe fremtidens kommune.

Mod til de svære spørgsmål
Traditionen tro havde Vejle Kommune indbudt en markant erhvervsleder til at holde årets hovedtale. Og onsdag trådte Danish Crowns topchef, Jais Valeur, op på scenen i Vingsted Hotel & Konferencecenter.

Valeur, der står i spidsen for en koncern med en omsætning på omkring 60 mia. kr. satte i sin tale fokus på vigtigheden af, at man som erhvervsleder har mod til at stille de svære spørgsmål, når man ønsker at skabe forandringer i sin organisation.

Han gav desuden et unikt indblik i nogle af de overvejelser han selv havde gjort sig, i forhold til, hvordan Danish Crown kunne sætte bæredygtig fødevareproduktion på dagsordenen og gøre bæredygtighed til en konkurrencefordel i en global verden.

Den ”stille” boks modtog Årets Iværksætterpris
Som det er tradition, blev Årets Iværksætterpris også uddelt fra scenen ved årets nytårskur. I oktober 2022 kunne alle indstille deres kandidater til prisen. Hele 40 indstillinger blev sendt ind, og heraf blev tre nomineret til prisen.

Vinderen af Årets Iværksætterpris 2023 blev MuteBox. Mange kender sikkert virksomheden fra DR-programmet ”Løvens Hule”, hvor de præsenterede deres lydtætte mødeboks. Virksomheden har siden etableringen i 2019 vokset flot og det var en fortjent vinder, der blev inviteret op på scenen af formand for BusinessVejle, Peter Skou, der præsenterede årets vinder.

– “Vi er utroligt glade for at modtage Årets Iværksætterpris, da det er en stor anerkendelse af vores arbejde”, sagde CEO & Co-founder Jonas Kjemtrup, der i dagens anledning modtog prisen flankeret af Mutebox medarbejdere.

– “En stor del af anerkendelsen skal gå til vores dygtige medarbejdere, der knokler benhårdt hver eneste dag. Det er i allerhøjeste grad dem, der er med til drive MuteBox fremad”, tilføjede Jonas Kjemtrup fra scenen, hvor han sammen med resten af MuteBox teamet modtog et diplom, et flot kunstværk og en præmiecheck på 10.000 kroner fra Vejle Iværksætterfond.

Kilde

Foto: ABW