Den 25-årige blev anholdt den 12. oktober 2022, og i et grundlovsforhør dagen efter blev han varetægtsfængslet, sigtet for bedrageri. I alt blev den 25-årige mand dømt for 132 bedrageriforhold med et samlet udbytte eller forsøg på udbytte på 1.130.000 kr.

Forholdene omhandlede bedrageri ved blandt andet udlejning af lejligheder, hvor han fik potentielle lejere til at betale et depositum forud for at få lejligheden ubeset. (hovedsageligt lejligheder i Aarhus og København). Andre bedrageriforhold omhandlede lån og salg af billetter til fx fodboldkampe samt databedrageriforhold, hvor den 25-årige tilegnede sig adgang til de forurettedes bankkonti, og herfra overførte penge til andre konti, han selv havde rådighed over.

I samtlige forhold udgav den 25-årige sig for at være en anden, idet han misbrugte andres Facebook-profiler – ved at udgive sig for at være de pågældende. Pengene fra bedragerierne blev overført til andres konti, som han havde fået rådighed over ved at franarre dem deres personlige oplysninger. Den 25-årige fik kontakt til de forskellige kontoejere på lånegrupper på Facebook, hvor han fik oplysningerne i forbindelse med, at han tilbød pengelån.

Den 25-årige erkendte forholdene, og han modtog i dag dommen og blev fængslet efter dom.

For anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi mødte anklager Lars Mortensen.

Kilde

Foto: ABW