Vand fra Mølvang Vandværk skal kogesFår du vand fra Mølvang Vandværk? Så skal du koge drikkevandet!

Mølvang Vandværk har i dag fundet coliforme bakterier (81 pr, 100 ml) i vandet. Derfor anbefaler Styrelsen for Patientsikkerhed, at du koger dit drikkevand.

Anbefalingen gælder for de ca. 55 husstande, som er koblet op på vandværket.

Sådan koger du vandet
Vandet skal spilkoge i 1 helt minut. Hvis du bruger elkedel, skal du koge vandet op 2 gange med 2-5 minutters mellemrum. Du kan uden problemer drikke afkølet, kogt vand. Brug også afkølet kogt vand, når du skyller grøntsager og børster tænder. Der skal også afkølet kogt vand i kaffemaskinen, fordi temperaturen her ellers ikke kommer højt nok op.

Til gengæld kan du bruge vandet fra hanen, når du koger kartofler, pasta og lignende. Du kan bruge din opvaskemaskine, som du plejer, men brug kogt vand, hvis du vasker op i hånden.

Brug også kogt vand, når du tørrer køkkenbordet af og gør rent andre steder, hvor du håndterer madvarer.

Meget lille risiko for sygdom
Hvis du er kommet til at drikke vandet direkte fra hanen, er risikoen for at blive syg meget lille. Føler du dig dårlig, skal du kontakte din egen læge.

Hvis din husstand er koblet op på Mølvang Vandværk, får du direkte besked om kogeanbefalingen i en mail.

Vandværket er i gang med at finde kilden til forureningen. Der er bestilt nye prøver af vandet. Og du løbende blive orienteret og får også direkte besked, når vandet igen kan drikkes.

Om coliforme bakterier
Coliforme bakterier er en stor gruppe bakterier, der findes naturligt i jord, forrådnede planter og overfladevand, men ikke i drikkevand.

Bakterierne er som regel ikke sygdomsfremkaldende, men trives de samme steder som sygdomsfremkaldende bakterier. De er derfor tegn på forurening.

Er du i tvivl om, hvor du får vand fra, så find dit vandværk her

Kilde

Foto: ABW