Vi er tossede med at grille. Det viser en ny undersøgelse, der fastslår, at grillen er blevet en fast del af sommerhverdagen for danskerne.
Lyseblå himmel, høj sol og temperaturer, der byder ind til liv og glade dage udendørs. De tre ting er synonym med den danske sommer, der netop nu folder sig fuldt ud over landet. Og nu kan man tilføje endnu et fast punkt: grillfeber.
Det står klart i en ny undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har foretaget på vegne af den amerikanske grillproducent Char-Broil.
Her svarer hver anden dansker (47 procent), at de i sommerperioden foretrækker at grille til hverdag. Hverdagen indtager dermed førstepladsen over grillanledninger foran anledninger som besøg af venner, familiesammenkomster og ferie-/fridage.
Grill er mere end bare saftige bøffer Tallene afspejler en klart stigende grillentusiasme blandt danskerne ifølge Char-Broil.
”Grillen er blevet fast inventar i mange danskeres husholdning. Det skyldes selvfølgelig, at den giver ekstralækker mad i hverdagen, men også at den simpelthen er blevet et samlingspunkt, som vi forbinder med uformel hygge og godt selskab,” siger Thorsten Schwenecke, der er kommunikationsdirektør for Char-Broil i blandt andet Danmark.
En anden årsag til grillens udbredelse herhjemme er dens alsidighed, påpeger han:
”Flere danskere har fået øjnene op for, at grillen er et ideelt redskab til nem hverdagsmad – ikke kun bøffer og pølser, men også grøntsager og mejeriprodukter som fx halloumi.”
Gas og kvalitet vinder indpas En del af forklaringen bag den danske grillfeber skal også findes i den teknologiske udvikling på området. Yderligere tal fra undersøgelsen viser, at flertallet af danskerne nu ejer en moderne gasgrill frem for kulgrill.
60 procent af grillejerne har således en gasdrevet grill, mens hver femte (19 procent) tilmed har gasdrift som det vigtigste krav, når de spejder efter ny grill. Det er der god grund til, påpeger Thorsten Schwenecke:
”En gasgrill har den fordel, at den varmer hurtigere op og ofte har avanceret teknologi, der tilbereder kødet hurtigere og mere ligeligt end en kulgrill. Gasdrift giver et godt resultat hver gang, og så behøver man ikke være over grillen konstant,” siger han.