I fremtiden bliver Syddansk Universitet med 1500 studerende en attraktiv del af Vejle som studieby.

Efter flere års hårdt arbejde er drømmen om at få Syddansk Universitet til Vejle nu kommet endnu tættere på.

Syddansk Universitet har fået 19,7 millioner kroner til nye it- og ingeniøruddannelser i Trekantområdet, og de kommer til at ligge i Vejle. Det har Uddannelses- og Forskningsministeriet offentliggjort, efter at aftalekredsen bag aftalen om udflytning af uddannelser har fordelt de nye uddannelsespladser.

Syddansk Universitet ønsker at etablere uddannelser inden for AI, softwareudvikling, datalogi og spil og interaktiv teknologi. Det vil betyde cirka 1500 nye danske og internationale studerende til Vejle.

– “Jeg er meget glad for dagens nyhed. I Vejle Kommune har vi arbejdet hårdt sammen med erhvervslivet for at få SDU til kommunen. Vi mangler nemlig i den grad flere dygtige IT-specialister i virksomhederne i hele Trekantområdet. Vi arbejder nu videre sammen med SDU på at få endeligt afklaret finansiering og lokation på denne store satsning”, siger Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen.

Ifølge borgmesteren vil universitetsuddannelsen være en stor gevinst for både erhvervslivet og det internationale miljø af højtuddannet arbejdskraft, som virksomheder som Siemens Gamesa og Lego har trukket til byen.

Se pressemeddelelse fra Uddannelses-og Forskningsministeriet

Kilde

Foto: ABW