Den 24. august var 300 elever fra ungdomsuddannelserne til inspirationsdag med fokus på fremtidige studier og karrierevalg. Bag eventen står Dandy Business Park og Vejle Kommune.
Fremtiden kom lidt tættere på, da elever fra ungdomsuddannelserne onsdag den 24. august stod ansigt til ansigt med uddannelsesinstitutioner, iværksættere, inspirerende studerende og dygtige undervisere til inspirationsdag i Dandy Business Park.
Eleverne blev budt velkommen af erhvervschef i Vejle Kommune, Morten Damgaard Nielsen, som glædede sig over det store fremmøde og interessen for at bruge tid på et af livets vigtige valg.
– “Vi er rigtig glade for at se jer i Dandy Business Park. Og vi er naturligvis rigtig glade for, at Dandy Business Park har sagt ja til at danne ramme om denne spændende inspirationsdag”, sagde Morten Damgaard Nielsen, inden han sendte mikrofonen videre til dagens indlægsholdere
Spændende uddannelsesmuligheder i Trekantområdet
Formålet med dagen var at inspirere eleverne, som inden længe står over for en stor beslutning, når studieretning og karrierevalg bliver aktuelt. Derfor havde arrangørerne bag eventen, Dandy Business Park og Vejle Kommune, inviteret et udvalg af Trekantområdets uddannelsesinstitutioner til at holde korte oplæg i teltet I Dandy Business Park.
En af oplægsholderne var Jørgen Breier Henriksen, afdelingsleder for TEK Uddannelse ved Syddansk Universitet, som gik på scenen med et klart budskab til de studerende:
– “Vi mangler ingeniører i Danmark, og derfor skal vi have så mange som muligt af jer til at vælge ingeniørfaget. Der er gode jobmuligheder, og startlønnen er god.”
– “Hos Syddansk Universitet har vi et stort fokus på entreprenørskab, og vi har faciliteter, som understøtter folk der gerne vil starte sit eget op. Vi har også et stærkt forskermiljø, som giver nogle rigtig spændende opgaver til vores studerende, fordi de har den tætte kontakt til forskerne i løbet af uddannelsen.”
Derudover var der oplæg fra Lars Bregnehøj, direktør ved Syddansk Erhvervsskole, Andreas Boesgaard Kragh, brobygningskoordinator ved UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, og Anne Holmen Mouritsen, uddannelsesleder for softwareingeniør uddannelse ved VIA University College.
Tag en uddannelse og udlev iværksætterdrømmen
Det var ikke kun uddannelsesinstitutioner i Trekantområdet, der var på scenen. Det var iværksætter Rasmus Haven Eriksen også, som er stifter af virksomheden Noly Food, der designer, udvikler og producerer private label produkter inden for fødevareindustrien. For Rasmus Haven Eriksen var det et naturligt skridt at blive iværksætter efter nogle år på arbejdsmarkedet.
– “Uanset hvor I starter, så er iværksætteri en mulighed på sigt. Jeg startede i et trainee forløb hos en virksomhed, der sælger papir til den grafiske branche. I dag arbejder jeg i min virksomhed med fødevare til detailhandlen”, fortalte Rasmus Haven Eriksen, og giver samtidig et godt råd med på vejen:
– “Det bedste råd jeg kan give er at springe ud i iværksætteri, hvis I har lysten til det. Men gør det ikke på bekostning af noget andet, planlægning er nøglen til at lykkes, og styrk jeres netværk, for det kommer til at følge jer i mange år.”
Hvis man vil være iværksætter, er Vejle et godt sted at starte. Vejle Kommune har et bredt udbud af specialiserede start-up-miljøer, hvor man kan blive en del af et stærkt fagligt netværk inden for både kreative erhverv, digitale løsninger, detail og vedvarende energi. Derudover er der også tilbud til den klassiske iværksætter, som gerne vil være en del af et startup fællesskab.