Dette indhold er sponsoreret

Hvis man gerne vil undgå at have ubehag og smerter i ens tænder, så er det vigtigt, at man er opmærksom på at pleje dem ordentligt. God tandpleje er nemlig alfa og omega, hvis man gerne vil have sunde og stærke tænder til hele livet. Faktisk kan sygdomme som hjerte-kar-sygdomme og KOL hænge sammen med en dårlig mundhygiejne. Munden er indgangen til resten af kroppen, og hvis man holder munden sund, så giver man resten af kroppen gode betingelser og vilkår. Det er også vigtigt at have gode og funktionelle tænder, så man kan tygge ens mad. Trænger man alligevel til et tandlægetjek, så kan man få det gjort hos tandlæge Vejle.

Børst tænderne grundigt
Man bør børste ens tænder to gange dagligt med en god fluortandpasta. Dette bør man gøre inden man går i seng, og gerne igen når man står op om morgenen. Det er vigtigt at børste tænder, da det er med til at fjerne bakterier og madrester fra ens tænder. Hvis disse ikke bliver fjernet, så kan det resultere i at bakterierne vil ætse ens tænder, og i sidste ende danne huller i dem. Dog bør man også rengøre imellem tænderne engang hver tredje dag. Det er især, når man bliver ældre, at man bør være opmærksom på at rense mellem tænderne, da mellemrummene mellem tænderne kan blive større. Derfor kan det være en god ide at investere i en mellemrumsbørste, og der kan man spørge ens egen tandlæge til råds med størrelsen.

Udskiftning af tandbørsten regelmæssigt
Faktisk så lyder anbefalingen på, at man bør skifte ens tandbørste én gang hver tredje måned. Hvis ens børstehår på tandbørsten begynder at se slidte ud, så er dette også et tegn på, at det er tid til udskiftning. Brug gerne en blød tandbørste, da et hårdt børstehoved kan være med til at skade både ens tænder og tandkød.

Gå regelmæssigt til tandlægen
Det svinger meget fra person til person, hvor ofte man bør gå til ens egen tandlæge. Ofte så anbefales der, at man tager til tandlægen hver 6. måned til et år. Hvis man er i tvivl om, hvor ofte man bør få tjekket ens tænder, så kan man med fordel kontakte ens egen læge og høre nærmere. Faktisk så kan det være en fordel at få ens tænder tjekket, hvis man også går og har smerter og ubehag. Derudover kan en tandregulering med Invisalign i Vejle godt betale sig, hvis man har skæve tænder. Både børn og voksne kan få rettet deres tænder med en gennemsigtig tandbøjle. På denne måde kan man komme af med ens sundhedsmæssige og kosmetiske problemer.

 

Foto: ABW