Efterårsstormene er ved at sætte ind, og vinteren nærmer sig også, så det er nu, du skal forberede dig på ustadigt vejr. Har du ikke helt styr på de vigtigste opgaver i huset og haven, så er der heldigvis gode råd at hente. Og som noget nyt kan du vælge en snuptagsløsning og købe serviceydelser til dit hus eller sommerhus på abonnement.

 

Storm, regn, slud og hagl – vi går koldt og råt vejr i møde. Derfor er det vigtig at sikre sig, at både hus og have er klar, så der ikke sker skader på hverken bolig, kæledyr eller personer. Mange husejere har dog ikke helt styr på, hvad der bør gøres ved huset på denne årstid – og det kan koste dyrt på sigt.

 

Servicevirksomheden HomeBob, der hjælper hushusejere med udendørsopgaver, har sammen med analyseinstituttet YouGov afdækket, hvilke opgaver husejere i Region Hovedstaden udfører, når de skal klargøre huset til efteråret og vinteren. Og mange husejere overser vigtige opgaver.

 

”Efterårsvejret og vinteren kan være en barsk tid for dit hus, så derfor er vedligeholde utrolig vigtigt. Hvis huset ikke er gjort godt nok klart til at modstå hård vind og kuldegrader, så kan der ske skader – og det kan blive dyrt på sigt. Desværre kommer det alligevel ofte bag på mange husejere, hvilke opgaver de bør udføre ved huset og haven i denne årstid,” fortæller Kasper Hvid, der er adm. direktør hos HomeBob.

 

Husk tagrender, træer og trampoliner

I analysen fra HomeBob peger omkring halvdelen (58 %) på rensning af tagrender, mens færre – 39 % – peger på beskæring af træer/buske. Men begge opgaver bør være på ’to-do-listen’ med arbejdsopgaver.

 

”Jeg vil anbefale, at man får renset tagrender og beskåret større træer. Det er vigtigt med fri passage i tagrender og nedløbsrør, når vi går ind i årstid med meget regn og mulighed for skybrud. I efteråret er der også meget blæst, og derfor er det vigtigt, at man beskærer træer og fjerner haveaffald, så det ikke kan gøre skade på hverken huset eller personer i nærheden. Og så er det være en god idé at fastspændende løse genstande som fx trampoliner,” lyder det fra Kasper Hvid fra HomeBob, som hver år renser kilometervis af tagrender her i regionen.

 

Abonnementsløsning skal gøre det nemmere

Hvis man ikke selv magter eller har tid til at klare de nødvendige opgaver ved huset, så er det både billigere og nemmere at få hjælp, end mange tror. Hos HomeBob oplever man da også en stigende interesse for hjælp til hus- og havearbejde, som nu også kan fås på abonnement.

 

”Vi kan se, at mange husejere vil rigtig gerne slippe for bøvl og i stedet betale for serviceydelser – især når de opdager, at det ikke behøver koste en formue at få arbejdet udført af fagfolk. Vi tilbyder en abonnementsløsning, hvor opgaver ordnes automatisk til en fast månedlig pris. Mange husejere ønsker nemlig at få klaret husopgaver med rettighed omhu på den nemmest mulige måde. Det gælder både ældre og børnefamilier. Samtidig kan der være mange penge at spare, når man husker at gøre brug af servicefradraget,” forklarer Kasper Hvid fra HomeBob.

 

Med servicefradraget kan man få fradrag for en række serviceydelser som fx vinduespudsning, rensning af fliser, hækklipning og beskæring af træer og buske. Se detaljeret info på www.homebob.dk/servicefradrag

 

 

Om analysen

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1.015 CAWI-interview med danskere i alderen 18+ år, som bor i en ejerbolig, i perioden 28. juni til 3. juli 2019.

 

Om HomeBob

HomeBob er en servicevirksomhed, der hjælper husejere med udendørsopgaver ved deres hus eller sommerhus – heriblandt vinduespudsning, hækklipning, beskæring af træ og rensning af fliser/terrasse, der alle er fradragsberettiget. Det hele kan endda klares helt automatisk til fast pris pr. måned med HomeBobs abonnementsordning. Se mere på www.homebob.dk